vrijdag 7 februari 2020

Vilette jas

Ik naaide al eerder jassen, maa nog nooit eentje voor mijzelf. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Ik koos een prachtige mantelstof uit bij Minerva, dankjewel hiervoor. Deze stof is uitermate geschikt voor het naaien van een jas. Prima van kwaliteit en dik genoeg. 
Ik had mijn oog laten vallen op het patroon Vilette, uit La Maison Victor 01/2017. Ik las her en der al dat dit deze eerder ruim valt. Dus ik besloot voor maat 34-36 te gaan. Een goede keuze blijkbaar, want de jas zit als gegoten. Als enige aanpassing verlengde ik de mouwen met 5 cm en voegde ik een ophanglusje toe, altijd handig. 

Ik heb de jas voorzien van wattine voering (makt Maastricht) en werkte het geheel al met een camelkleurig paspelbandje. 

Ik ben alvast fan van mijn nieuwe jas. Hopelijk vinden jullie hem ook mooi...5 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Staat je goed en prachtig afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige jas, perfect afgewerkt met die gele piping!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begin te denken dat jij gouden handen hebt ...Zo mooi afgewerkt !
  Prachtige stof en met die wattine voering lekker warm .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh ja, ik vind hem heel erg mooi! Het is een prachtig stofje en hij zit je als gegoten. De mijne hangt hier stof te vangen om meerdere redenen, de buitenstof vind ik een beetje een vuilvanger, hij is net iets te groot voor mij en als veelvuldige fietser biedt deze niet genoeg warmte rond de hals. De wattine voering gebruikte ik ook al eerder en nu besef ik dat dit eigenlijk de ideale voering voor een winterjas is! Jij deed duidelijk je huiswerk heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!