dinsdag 9 juni 2015

Lotta meets Soft Cactus

Patroon: Lotta van Compagnie M.
Stof: Stoft Cactus, de Stoffenstraat

Zoals je op onderstaande foto's kan zien heeft Yane last van parelwratjes aan de binnenkant van haar armen. Ze zwemt heel veel (zwemclub), dus de oorzaak zal daar te zoeken zijn... Moest iemand tips hebben hiervoor, ik hoor ze graag!
32 opmerkingen:

 1. Prachtig jurkje! Stofjes liggen hier ook nog klaar..
  Wat betreft de waterwratjes zijn er eigenlijk geen tips... :( Ze zijn onwijs besmettelijk en zouden een keer vanzelf weer moeten gaan. Hier hele tijd terug ook veel last van gehad en ze bleven komen...van dochter op zoon, daar zelfde verhaal. Het lijkt hier nu weer rustig. Zou kunnen liggen aan verminderde weerstand, misschien even polsen bij apotheek?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke combinatie, stof en patroon lijken gemaakt voor elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi jurkje!
  Bij ons ging het verhaal van de wratjes ook ongeveer als dat van Mimamellie....... Bijna niet weg te krijgen en gaan ze open ontstaan er alleen maar meer. Bij zoonlief is het nu gelukkig onder controle ook al zwemt hij!
  Nu vermoed ik dat oudste dochter er ook last van heeft /krijgt.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Liv heeft hier ook lang last gehad van (wij noemen het waterwratjes) het is een virus en gaat vanzelf weg, hier duurde dat bijna twee jaar. Van alles geprobeerd waaronder jodiumscrub, zinkzalf, medisch zout, maar niets hielp echt, afwachten loont uiteindelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie jurk ! Onze zoon heeft ook parelwratjes gehad toen hij kleiner was. Wij hebben die toen laten weglepelen door de huisarts. Is effe vervelend, vooraf verdovend zalfje op doen en dan zou het draaglijk moeten zijn bij het wegnemen. Na één keer was hij er van af. Zo te zien heeft ze er nog niet al te veel, dan valt zo uitlepelen misschien nog mee. Bij mijn zoon was het op zijn lichaam onder de okselstreek en vrij uitgebreid.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. schoontje ...past bij het zonneke dat we mogen verwachten

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Parelwratjes ook laten uitlepelen bij huisarts

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super mooi kleedje, die combinatie rood-koraal is om te smelten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi, wilde ze wel weer zo'n lief jurkje :)

  Dochter heeft ze ook,geen last van, wel van het kwetsbare huidje ertussen. Met 2x daags sudo-creme kregen we dat onder controle. Als ze rood worden en korstjes krijgen gaat het lichaam ze eindelijk bestrijden en gaan ze weg. Wij wachten er nog op... Toch wel maand of negen al. Sinds de crème breidt het ieg ook niet meer uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn dochter heeft ze gisteren laten weglepelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn dochter heeft ze gisteren laten weglepelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier werden de parelwratjes ook al uitgelepeld maar ze komen terug op andere plaatsen. Eigenlijk is t een virus waar ze uit moeten groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie combinatie! Heel leuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig!
  Hier ook last van wratjes door het zwemmen, bij hem wel in de liesstreek en de achterkant aan de billen, dus juist nog bedekt tijdens het zwemmen.
  Dermatoloog raadde ook aan om gewoon af te wachten omdat ze vanzelf weg gaan en dat het geen nut heeft om ze te laten behandelen zolang ze zwemmen vermits het virus ook in het zwemwater zit.
  Mocht hij er nu toch last van ondervinden of het worden er heel veel konden we wel terug komen om ze uit te laten lepelen (ze heeft al een voorschrift meegegeven voor de verdovende zalf).
  Maar op een paar maanden tijd zijn er inderdaad al een deel verdwenen (beginnen dan precies te ontsteken, korstje er op en ineens zijn ze weg) en zijn er geen meer bijgekomen, dus we leven met hoop :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hele mooie jurk! Hier hebben we ze ook gehad de waterwratjes, gaat vanzelf over inderdaad, wij smeerde zinkolie, net wat heftiger dan zinkzalf volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij hebben ook de parelwratjes laten uitlepelen bij de dermatoloog. Zij vertelde ons dat een kuur antibiotica zou werken maar dat Ferre zijn astma dan zou verergeren. ..dus er toch maar voor gekozen om geen antibiotica te geven. ...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie jurk. Ik zou vlug proberen aan te stippen. Anne heeft nu al de derde zomer er erg last van. Vorig jaar was er 1 zelfs zo ontstoken dat we naar de huisartsenpost zijn geweest. Antibiotica hielp voor de ontsteking maar deze week was er weer 1 ontstoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bij de twee kinderen laten weglepelen. Al lang geleden. Niet meer terug gehad voorlopig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hier ligt de lichtblauwe variant klaar met hetzelfde patroon ...
  De waterwratjes zijn hier ook de revue gepasseerd. Omdat ze bij mijn dochter voornamelijk in de knieholte verschenen en ze er last van had, hebben we ze laten uitlepelen ... Daar zijn ze dan ook niet meer terug gekeerd. Zou inderdaad aan een verminderde weerstand kunnen liggen, want ze kwamen opzetten na haar longontsteking ... Beide zaken zijn in orde gekomen !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Erg mooi! Maar tips tegen die parelwratjes kan ik je niet geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bij de oudste lieten we de waterwratjes gewoon staan omdat we toen nog niet doorhadden dat het waterwratjes waren. Na enkele weken stond haar hele lijfje vol en ze allemaal laten weglepelen bleek de hel. Zelfs na het aanbrengen van het verdovende zalfje want het waren er zoveel dat er af en toe per ongeluk eentje werd overgeslagen met alle gevolgen van dien. Bij de jongste zijn we er nu steeds als de kippen bij en worden ze in kleine getalen verwijderd. En lopen we al zo een jaar of twee om de tig weken naar de huisarts. Ondertussen kent ze het al. Zalfje erop, naar de huisarts, klaar. Geen gehuil, geen gedoe want ze is het gewoon. We probeerden al een jodiumzeep, een zinkkuur, ... maar niets helpt. Haar immuunsysteem moet zijn werk doen en wij wachten geduldig af.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie Lotta! De combinatie met bloemetjes en mijn patroontje vind ik altijd prachtig! :)

  Wat de wratjes betreft: Nore heeft er ook. Wie gaan naar een goede dermatoloog in 't UZA en die zegt het volgende:

  1. Eerst proberen met zinkzalf (van A-Derma: Dermalibour+) en zinktabletjes nemen. Soms helpt dat soms niet.
  2. Als het niet helpt dan mag je daarmee stoppen. (Bij Nore helpt het wel om het niet te laten uitbreiden maar ze gaan niet weg).
  3. Enkel als het kindje er last van heeft kan je ze laten wegnemen. Maar uitlepelen betekent vaak littekens. Dus niet doen als het niet echt nodig is zou ik zeggen...

  En het is inderdaad heel besmettelijk: dus Nore heeft haar eigen handdoeken en ik was mijn handen altijd heel goed nadat ik ze insmeer.

  Veel succes ermee. Hier wordt er trouwens ook heel veel gezwommen! ;)

  M

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maak van kindje maar grote dame in jouw geval! Wat is ze toch al zo groot!

   Verwijderen
 23. Mijn dochter heeft ook die vervelende wratjes gehad. Eerst hebben we laten weglepelen, maar ze bleken niet allemaal weg te zijn :-( De volgende keer kwamen we bij een andere arts in de groepspraktijk die ImunixX(r) Gel voorgeschreven heeft. Ik denk dat het ook zonder voorschrift te krijgen is, 1 keer per dag smeren en na 2 weken waren die wratjes weg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat kleedje staat hier ook nog op de planning in een (ander) soft cactus stofje. Waarschijnlijk op de naaizondag van de Knappe Knoopjes...
  En parelwratjes hebben wij laten uitlepelen. Wel insmeren met een verdovende zalf, anders is het heel pijnlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. The cope also allows the organization to gain access to up to $25 thousand for use in the UK, where the loan is value around £12.1 thousand.
  buy rs gold

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!