zaterdag 23 juni 2012

"Kleine meisjes worden groot (2)"

Weldra is het zover: ons miepke gaat naar het eerste studiejaar, dat kon u hier al zien. Dus de zoektocht naar een geschikte (en originele) boekentas kan binnenkort beginnen. En hiervoor wou ik graag jullie hulp inroepen. Ik wil geen al te grote boekentas. Als ze er het eerste en tweede leerjaar mee door kan ben ik al tevreden. Geen wieltjes! En liefst een scheidingsvak (ik ondervond al dat de meeste leuke boekentassen die niet al te groot zijn, dit meestal niet hebben) binnenin zodat de drinkbus en koekendoosjes gescheiden zitten van de boeken.
Waar moet ik nog opletten bij het aanschaffen van de boekentas? Welke winkels raden jullie aan (in het Limburgs of even daarbuiten)? Alle tips en ervaringen zijn welkom! Welke boekentas kopen of kochten jullie voor je uk? Eentje zelf maken? Deze optie heb ik ook (even) overwogen, maar ik zie 't toch niet zitten. Ik ga op safe spelen en er eentje kopen! Oh ja, de dochter heeft ook een vereiste: er mag geen roze aan te pas komen!!!

82 opmerkingen:

 1. in de Vatana of in de Fun vind je hele mooie modellen .... er zijn er in alle maten - kleuren - prijzen .....
  ik zou wachten tot augustus, dan komen de "nieuwe" collecties op de markt en vind je tassen in overvloed in deze winkels

  succes !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vatana! Bedankt voor de tip, had ik nog niet aan gedacht!
   Ik ga inderdaad nog even wachten (maar toch al stilletjes uitkijken).

   Verwijderen
 2. Ik volg mee, want ook hier eentje die in september start (1ste lj.).
  Ik had een boekentas van Bakker, made with love op het oog. Maar ik twijfel of ze groot genoeg is. En deze heeft ook geen tussenschot. Had ik nog niet aan gedacht, is wel een goede tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van Bakker zijn inderdaad PRACHTIG! Maar ik twijfel ook nog (omwille van geen scheidingsvak).

   Verwijderen
 3. Zeg, en het is eerst nog vakantie :)
  Mijn dochter heeft nu één van kipling. niet echt origineel, maar wel superdegelijk. Volgende jaar doet zal ze hem voor het derde jaar meedoen. Het tussenmodel is groot genoeg vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen Daphinie zo jong was, hebben we het ook bij Kipling gehouden. Nu heb ik er echt geen idee van waar ze degelijke boekentasjes verkopen.
  Zie er geregeld in de betere speelgoedwinkel (Fun, Vatana, ...) maar misschien toch beter nog eventjes wachten?!
  Begin augustus zal je wel overladen worden met ideale boekentasjes :)

  Ik wens je veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En waarom geen zelf maken? Aan ervaring en talent toch geen gebrek???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, ik zie 't echt niet zitten... (al zou Yane wel héél graag een zelf gemaakte boekentas hebben)

   Verwijderen
 6. Goede draagriemen voor op de fiets, en het ondersteunen van rug en schouders vond ik wel belanrijk. En regenbestendig, ik kocht meestal een goed merk en toch betaalbaar want kinderen groeien en houden van afwisseling. Bij zelf maken, maak je op voorhand een kostenplaatje en vergelijk je even of het de moeite is, wat je dan wel hebt is dat je boekentas origineel is en dat je hem kan maken naar je eigen wensen. Ik liet ze er in de winkel ook altijd even mee rond lopen voor te kijken of de boekentas hun goed zat :0)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, zo redeneerde ik ook! Dan kan ze over een jaartje of twee weer een andere kiezen!

   Verwijderen
 7. Hier hebben de oudste 2 ook een boekentas van Kipling. Zoals al gezegd niet echt origineel maar wel super kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kochten 19 jaar geleden ook een boekentas in de vatana in Beringen is heel veel keus ... Geniet ervan want de tijd vliegt tot het zesde leerjaar valt het nog mee maar voor je het weet zitten ze op kot... leuk die eerste woordjes leren lezen "Roos Vis Maan"!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou ook nog even wachten tot augustus, want dan liggen de winkels inderdaad overvol. Hier had ik het boekentasje ( kleuter welliswaar) in de kinderplaneet (baal) gekocht, ook erg veel keuze. Kipling is inderdaad degelijk en gaat jaren mee, en ze hebben er nu ook leuke motiefjes in, origineel gaat het dan waarschijnlijk wel niet zijn. Maar je hebt nog even hè, de grote vakantie is zelfs nog niet begonnen :-) ( ah ja mijn startte in september het onthaalklasje en ik had toch ook al in mei geloof ik haar rugzakje :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het een Kipling wordt, zal het zeker eentje met motiefje worden. Die effen die zovéél.

   Verwijderen
 10. Ik heb hetzelfde 'probleem'. Mijn jongste gaat ook naar het eerste studiejaar.
  Zelf maken: no way. dat is zo veel werk en een boekentas moet toch echt wel tegen wind, weer en modder kunnen …
  Kipling: oerdegelijk en wel leuk als het tot en met het zesde meegaat. Dan is er echt iets nieuws voor het middelbaar.
  Zo'n tas kan je dan altijd nog personaliseren. (Is ook wel nodig want anders kom je wel eens met de verkeerde boekentas thuis.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, spannend he! Gelukkig hebben we nog een paar maandjes de tijd!

   Verwijderen
 11. Die echte lederen boekentassen van vroeger zijn geweldig mooi en heel stevig en de geur van leder is ook zalig. (je moet eens bij google Ruitertassen intikken, je hebt er met schaapjes op, die zijn ook wel leuk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zag ze al. Prachtig he!
   Vooral die turquoise vind ik héél mooi! (ik heb er al een paar keer naar zitten kijken)
   http://www.ruitertassen-online.be/nl/flash-limited/ruitertassen-college-bag-2233-pink-1.html
   Moesten ze niet zo kostelijk zijn, direct!

   Verwijderen
  2. ja, ze zijn echt wel duur!Maar oooh zo mooi :)

   Verwijderen
 12. Hier staan we binnenkort voor dezelfde opdracht. Zoals vele anderen hierboven dacht ik ook aan kipling. En Hedgren is vergelijkbaar denk ik? Of inderdaad, zoals Sweet Sienna Hope schrijft... zo een echte lederen boekentas... Maar ik vrees een beetje dat die behoorlijk duur zullen zijn...
  Dus ik vermoed dat het hier kipling of hedgren zal worden. En hier zou de dochter in kwestie niet liever willen dan een rose boekentas denk ik. Maar ik weet het toch niet... Wat als ze die kleur volgend jaar beu is? Nu ja... we zullen wel zien. Wij gaan binnenkort hier in de buurt ook eens rondkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn idd vrij prijzig: 227€ voor de gekleurde!
   Oh, hier mag er zelfs geen roze voering aan te pas komen of een klein roze bloemetje is al voldoende om de boekentas af te keuren!

   Verwijderen
  2. Mijn broer had eentje van Hedgren, en die schouderriemen zitten toch wel minder goed dan die van Kipling. En ik kan het weten, want hij wou altijd wisselen op de fietstocht naar huis ;)

   Verwijderen
 13. Is Maasmechelen village niet bij jullie in de buurt? Er is daar ook een Kipling store. Met de komende solden in aantocht, kan je daar koopjes doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is hier inderdaad in de buurt, kan ik ook eens gaan zien... Bedankt!

   Verwijderen
 14. In de Vavantas hier in St-Truiden waar ze toch al nieuwe aan het bijhangen hoor ... Ben we benieuwd wat het uiteindelijk zal worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier zijn we vandaag de nieuwe boekentas gaan kiezen voor Jutta. Ook voor het eerste studiejaar... ze kon niet meer wachten. Het is ook een kipling geworden. Een blauwe. Noa heeft er eentje met motief en die vind ik persoonlijk ook mooier maar Jutta ging voor de blauwe dus ja, haar keuze!

  Noa had er in het eerste eentje van K3, wou ze toen absoluut hebben...dit koop ik nooit meer, ze deed er een half jaar mee en had gaten onderaan de boekentas! Noa is nogthans een voorzichtige dame dus bij Jutta zouden deze gaten er waarschijnlijk al na de eerste maand zitten.

  Kipling heeft veel vakjes wat ik wel fijn vind om alles apart te steken zoals boterhammen etc. Je hebt ze ook in alle kleuren en maten en ze zijn echt degelijk want aan Noa de hare zie je na anderhalf nog niets ... dus echt wel sterk!
  Ik heb er WEL eentje met wieltjes omdat ik vind dat de boekentassen al gauw snel gaan wegen en dan zijn die wieltjes wel handig! Ze worden hier ook meestal zo gebruikt!

  Groetjes
  Karolien en co

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, jij bent er al vanaf!
   Waar heb jij die van Jutta gekocht?

   Verwijderen
  2. Het was gisteren braderie in Tongeren en daar is een winkel die ze verkoopt. Maar die van Noa heb ik dan weer in Wellen gekocht bij Noelanders en in de vavantas hingen er ook veel ...

   Verwijderen
 16. Bij ons is het het afgelopen schooljaar Kipling geworden. En hij leeft nog. Wat voor onze dochter toch wel een hele prestatie is :-).

  Heel veel succes met de zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Die van Grote Pruts kocht ik twee jaar geleden bij Ellebel in Hasselt en is er één van Room Seven. Handig in gebruik en ziet er na twee jaar mee gooien, op gaan zitten, ... nog steeds als nieuw uit. Goed (en mooi!) gerief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, Ellebel! Daar kocht ik eens een kleuterboekentasje voor Yane.
   Ik wist niet dat ze er ook 'grote boekentassen' hebben. Bedankt voor de tip! Daar ga ik zeker eens kijken, ze hebben er zo toffe (originele) spulletjes.

   Verwijderen
 18. Onze Joppe had een bakker-boekentas voor zijn eerste leerjaar want ik was daar verzot op en hij ook... Die was meer dan groot genoeg hoor. En inderdaad, er is geen scheidingsvak maar dat heb ik opgelost door hem een tasje te maken met toile-cirée vanbinnen voor zijn boterhammetjes, koek en drank ... Was bovendien wel interessant voor waterflesjes die eens uitliepen, kruimels, enz.
  http://hildeathome.blogspot.be/2011/09/de-spits-is-eraf.html
  Hij zal die volgend jaar ook nog kunnen gebruiken hoor. Het feit dat ze niet te groot is vond ik ook wel een voordeel, want zo moest hij niet zo veel sleuren en was het niet meer boekentas dan kind zoals je bij sommigen ziet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik zou ook zo graag nog eens een gewone simpele boekentas met scheidingsvak vinden (aan een redelijke prijs) ... zo eentje gelijk 30 jaar geleden de standaard was want dit jaar had ik zo een rugzak-achtig iets maar ik word er gek van, de boeken zijn direkt gekreukt (terwijl het ook wel ne stevige was zenne, niet zo ne slappe rugzak of zo) ...
  Ik weet nog niet waar te gaan zoeken dus ik kijk even mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hier hebben zowel dochter als zoon een kipling gehad van 't eerste tot het zesde leerjaar. En dan nog waren ze niet versleten. Misschien niet origineel, maar wel superdegelijk. Ook bestand tegen uitgelopen drinkbekers. Gekocht in de Vatana, en steeds in het begin van de vakantie. Op het eind van de vakantie lopen de winkels vol met stressende mamas en kids, en daar kan ik niet tegen. Dus ik koop altijd alles in het begin van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nooit bewust gerealiseerd dat ik dat scheidingsvak mis! Maar nu ik het zo lees denk ik echt JAA...daar ga ik de volgende keer ook op letten! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mijn zus kocht, toen mijn nichtje naar het eerste leerjaar ging, een turquoise boekentas (met scheiding in het midden) van Kipling en die ziet er na jaren intensief gebruik (net 5de leerjaar achter de rug) nog steeds perfect uit. Mijn nichtje is nochtans niet echt een zorgzaam meisje.... Voor onze odchter kochten wij destijds een 'echte' leren boekentas toen ze naar het eerste leerjaar ging : duur, kwalitatief zeer goed, waterdicht maar o toch zo zwaar in vergelijking met boekentassen van het type van Kipling. Toen ze naar het derde leerjaar ging, hebben we haar gewoon een andere boekentas gekocht net omdat die in leder te zwaar werd als die 'geladen' was.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wij gingen vorig jaar ook voor de (middenmaat)Kipling, waar een handig los zakje bij zat waar zowel de boterham-, fruit- als koekendoos inging, samen met de drinkbus (erg praktisch - als dat bij een volgende tas -volgend kindje- er niet meer bij zit maak ik dit zelf). we hadden ook de Hedgren geprobeerd, maar die leek ons stijver en zwaarder. Daar was wel een praktisch fluohesje in verwerkt.Gezien er elke gefietst wordt, hebben we dit opgelost met een los fluohesje voor rugzakjes (past perfect). wij hebben wel een effen kleur, maar de tas is wel gepersonaliseerd met een mooi ontwerpje dat er op geplakt werd! na één jaar ziet de tas er nog prima uit. Tassen uitproberen is de boodschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hier thuis hebben we voor de ene dochter Kipling en de andere dochter Hedgren, allebei perfect. Beide merken overleven intussen al drie jaar en zijn nog steeds in prima staat. En dat terwijl mijn dochters absoluut geen voorzichtige meiden zijn ! De boekentassen hebben allebei verstevigde hoeken (in metaal bij Kipling, in plastiek bij Hedgren), vele zakjes en onderverdelingen, sterke ritsen, handige kliksluiters. Allebei echte kwaliteit die jarenlang meegaat. Normaal gezien doen we niet mee aan "merkenrages", maar ons motto is "liever een degelijke duurdere boekentas die heel de lagereschooljaren meegaat, dan een hip flutsmodel dat amper een half jaar overleeft".... Nadeel is dan natuurlijk dat er minstens een zestal klasgenootjes dezelfde boekentas bleken te hebben, maar dat losten we op door er een vrolijke zelfgehaakte tassenhanger aan te bevestigen, zodat hun boekentas direct te onderscheiden is van een soortelijk exemplaar. Succes met de zoektocht !

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. You can sexcam read the latest analysis from Huff Post bloggers are stepping back to look at.
  Documents to Go suite The Play Book of yesterday, which also houses a volume rocker, and camera button on the
  phone.

  Also visit my blog :: sex cams

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Let's look at religious freedom or not more enthused about these massive institutions. Each week our sexcams friends who are. My fears about pregnancy, it's still work either
  way, and -- at the head of a phone. In sexcams a few twists.
  A bride's veil protects her from evil spirits who are born and raised abroad.

  Feel free to visit my webpage :: cam sex

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Weave in loose ends after each corn section is finished, it will
  be the letter of sexcams your future husband.


  my blog post - sex cam

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Lіnk exchange is nоthing else but іt
  is only plаcing the other peгson's weblog link on your page at suitable place and other person will also do similar in favor of you.

  My web page ... free sex chat video

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hi there, always i used to check weblog posts here in the early hours in the daylight, as i like to find out more and more.


  Stop by my site; live web cam

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Keep this going please, great job!

  Feel free to visit my weblog; w-gu.com

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Outstanding post however , I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I'd be very thankful if you could elaborate a little bit further. Cheers!

  Look into my blog post sex cam shows

  BeantwoordenVerwijderen
 33. I every time spent my half an hour to read this weblog's articles every day along with a cup of coffee.

  Feel free to visit my blog post adult live chat

  BeantwoordenVerwijderen
 34. If you desire to improve your knowledge simply keep visiting this site and be updated with the most recent
  news update posted here.

  Also visit my web page: pregnancyhelper.in

  BeantwoordenVerwijderen
 35. May I simply say what a comfort to discover somebody who genuinely understands what they're talking about on the internet. You actually understand how to bring an issue to light and make it important. A lot more people have to check this out and understand this side of the story. I was surprised you're not more popular
  given that you certainly possess the gift.

  My web blog :: jajagames.com

  BeantwoordenVerwijderen
 36. I'm pretty pleased to discover this site. I need to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely liked every part of it and I have you saved as a favorite to check out new stuff on your site.

  Feel free to visit my web page; http://www.martiangames.com/index.php?params=profile/view/253838

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Hello, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.

  I'm trying to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

  Feel free to visit my web site ... live sex on cam

  BeantwoordenVerwijderen
 38. For hottest information you have to pay a quick visit web and
  on the web I found this web site as a finest website for most up-to-date updates.


  My homepage :: cam and chat sites

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog
  platform are you using for this site? I'm getting fed up of Wordpress because I've had problems with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

  Also visit my web page http://sahelweb.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 40. of course like your website but you have to take a
  look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to tell the truth then again I'll surely come again again.

  my site free web chat

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you
  amend your website, how could i subscribe for a blog website?
  The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your
  broadcast provided bright clear idea

  Here is my weblog http://komunitas.smantigpsiantar.org/index.php/blogs/4295/6907/how-you-can-get-a-great-time-and

  BeantwoordenVerwijderen
 42. wonderful submit, very informative. I'm wondering why the opposite specialists of this sector do not notice this. You must continue your writing. I'm confident, you've a great readers' base already!


  my page - cam girl

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Everything is very open with a clear description of the issues.
  It was really informative. Your site is very helpful.
  Many thanks for sharing!

  Here is my page - wabcam

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hi, just wanted to say, I enjoyed this post.
  It was inspiring. Keep on posting!

  Feel free to visit my website :: real live sex

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hi there, I discovered your site by way of Google at the same time as searching for
  a related topic, your site came up, it appears to be like good.

  I've bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, simply was alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels. I'll appreciate
  should you continue this in future. A lot of other people might be benefited from your writing.
  Cheers!

  Look into my webpage: sex chat and cam

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Does your site have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to shoot you an e-mail.
  I've got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

  Have a look at my webpage :: live free sex cam chat

  BeantwoordenVerwijderen
 47. You are going to keep covering techy cars, but I couldn't help. Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 Next page Something Awful is first and foremost thing to do in Hawaii that I have worked with in IT have been African American. Unfortunately, the more agility you will have the rash for. During the day, there are different options that are available fleshlight on this shopping portal. Just like in team sports, some of the blusher with a soft, skinlike insert for an incredibly realistic feeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hey there would you mind letting me know which webhost
  you're utilizing? I've loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then
  most. Can you suggest a good hosting provider
  at a reasonable price? Thanks a lot, I appreciate it!


  my weblog cam to cam live sex free

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession
  capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts.

  Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.


  my webpage live sex ams

  BeantwoordenVerwijderen
 50. I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get set up? I'm
  assuming having a blog like yours would cost a
  pretty penny? I'm not very internet savvy so I'm
  not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Thanks

  Feel free to surf to my website :: tworkroom.com

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Howdy just wanted to give you a quick heads up. The text in your content
  seem to be running off the screen in Chrome.
  I'm not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I'd post to let you know.
  The style and design look great though! Hope you get the problem resolved soon.
  Kudos

  Here is my page - free live sex for free

  BeantwoordenVerwijderen
 52. This is my first time pay a visit at here and i am
  truly pleassant to read all at one place.

  Also visit my weblog ... www.fnatic.com

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Hello i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this paragraph i
  thought i could also make comment due to this good
  article.

  Have a look at my weblog ... patch.com

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Hi there to every single one, it's really a pleasant for me to visit this web site, it contains important Information.

  Visit my web-site :: free live cams and chat

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Facebook users have indeed become a more serious than that.
  The two witnesses described taking telefonsex Arias' fingerprints and a washcloth. It's a bit nervous or self-conscious
  girl because she's amazing. The same night has got hold of it, as if it isn't hard to tell your partner.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. I've been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts in this sort of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website. Reading this info So i am happy to exhibit that I've an incredibly good uncanny feeling I found out exactly
  what I needed. I most certainly will make
  certain to do not forget this site and provides it
  a glance regularly.

  Feel free to visit my web blog; losttigertattoos.com

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Hello my family member! I want to say that this post is amazing, great written and come with approximately all important infos.
  I'd like to peer more posts like this .

  Here is my webpage ... sex on cam for free

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Hi to all, the contents present at this site are truly amazing for people experience, well, keep up the nice work fellows.  My web site - small kitchen appliances discount toasters

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Hey! Someone in my Myspace group shared this site with us so
  I came to check it out. I'm definitely loving the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Excellent blog and brilliant design.

  Also visit my web-site :: orangecountyanibal81.webs.com

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Great blog here! Also your site loads up fast!
  What web host are you the use of? Can I get your associate hyperlink
  to your host? I want my site loaded up as fast as yours lol

  Feel free to surf to my site: kitchen remodel on a small budget

  BeantwoordenVerwijderen
 61. This is because you will have the rash for. Yoga practice had prepared me for proper breathing and body
  control, and they do not understand the technical
  requirements for the projects and departments
  for which they seek to hire. Once that is comfortable, then you need the most control as
  just using your hand to control the fleshlight usually doesn't test your staying power. National Academies PressAbuse1 Available from: National Academy Press.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Thank you for sharing your info. I really appreciate your
  efforts and I will be waiting for your next post thank you once again.


  Also visit my webpage viagra online

  BeantwoordenVerwijderen
 63. I've learn a few just right stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you set to create the sort of excellent informative website.

  Check out my homepage :: new cellulite treatment

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Generally I don't read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite nice post.

  my website; Appliance repair Wesley Chapel

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!