zaterdag 28 mei 2011

Bakken

Rabarbertaart met kruimels


Voor de taartbodem:
250 g bloem                     100 g fijne suiker
1 pakje vanillesuiker           1 eierdooier
een geutje olijfolie            1/2 tas melk
14 g gist                       1 snuifje zout
rabarber

Voor de kruimels:
100 g bloem
100 g suiker
boter

De gist oplossen in lauwe melk. Bloem, zout en suikers mengen in een kom en in 't midden een kuiltje maken. Doe hierin het gistmengsel, de eierdooier en de olie. Alles kneden en het deeg 20 min. later rijzen. Rol het deeg uit en leg het in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm. Prik enkele malen met een vork in het deeg. Snijdt de rabarber in fijne stukken en leg deze rijkelijk op het deeg. Maak kruimels van de eerder vernoemde ingrediënten en leg deze over de rabarber. Bak het geheel gaar in een oven van 175°C.


Jammie... En dan maar smullen van deze overheerlijke rabartertaart en genieten van een huis met de geur van versgebakken taart.



12 opmerkingen:

  1. Hmmm, deze taart ziet er verrukkelijk uit. En ik moet je gelijk geven: de geur van verse taart is heerlijk om in huis te hebben! Bedankt voor het receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Lekker! Lekker! Het water komt mij al in de mond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hmmm lekker dat is mijn lievelingstaart!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is ook Gérard zijn lievelingstaart. En ik moet zeggen: ik vind ze ook héél lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het kneden was precies wel héél erg plezant, aan dat gezichtje te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die reactie hierboven was ikke dus. Ik heb problemen met het inloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Was vandaag nog aan 't denken om rabarbercupcakes te maken maar met het zien van deze kruimeltaart ga ik me toch bedenken hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt goed te doen met kids, de jongste bakt ook graag, volgens mij gaat hij dit recept lekker vinden en zelfstandig kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je kan het ook eenvoudiger en sneller doen en voor de taartbodem een kant en klaar vel kruimeldeeg nemen. Dat heb ik ook al gedaan... Is ook lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Merci Katja voor het recept!! Zeer lekker ...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!