dinsdag 2 november 2010

Vakantie: cakejes bakken en versieren

Vorige week al vroeg ik aan mama om nog eens cakejes te bakken en versieren. Ze beloofde mij om dit in de vakantie te doen, dus vandaag gingen we aan de slag. Het werden Halloween cakejes versierd met marsepein!


De rest van de vakantieweek zit ook al goed vol gepland. Vanaf morgen ga ik weer naar het sportkamp en morgen is ook het feestje van Brian en Sander. Ik kijk er al naar uit!

9 opmerkingen:

  1. hey, gaat gij ook naar sportkamp... Da's prima, dan zie ik u straks...

    Zal ik Yane morgen meenemen, dan is het in munster te doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. EEN KLEIN SPOOKJE.... WAT SPOOKKOEKJES HEEFT GEBAKKEN
    MMMMMMMMMM

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ sabje, ze zijn inderdaad hmmm... Vooral de marsepein. Je moet maar komen preoven he!

    @ Els, bedankt om taxi te spelen voor Yane.
    Ik hoop dat ik er vanaf ben met die 2 weekjes rust. 't Heeft u lang genoeg geduurd... Niet gemakkelijk om alles uit handen te geven...
    Nog eens merci!
    Yane was inderdaad niet goed na het sportkamp. Ik denk dat ze ook moe was (hele slechte nacht achter de rug).
    Ze is direkt in de zetel in slaap gevallen en toen was ze herkomen. Ze is toch naar het feestje gegaan (wel wat later)...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zal eens een cursus 'cupcakes versieren' bij jullie moeten volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vindt Yane de marsepein ook lekker? Die spinnen zijn echt geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Soraya, kom maar af! Ik heb het ook zo geleerd (bij Mira).

    @ Mira, Yane vindt de marsepein héél lekker! Als we de cakejes aan 't versieren zijn, zit ze al te proeven.
    Ik vind de marsepein ook lekkerder (minder zoet) dan de rolfondant. Maar dat is persoonlijke smaak he! Sommige mensen lusten dan weer geen marsepein...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Koop je gewoon zo'n blok marsepein en rol je dat dan uit? Ik zou de cakejes ook heel graag eens versieren met marsepein, maar weet niet goed hoe ik eraan moet beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @ Soraya: het is rolmarsepein dat je hiervoor moet gebruiken. Ik koop deze (per pak van 1 kg, maar dat houdt bijna een jaar) bij de Koekjesfee in Hasselt.
    Maar ik vermoed dat je deze ook online kan bestellen of mss is er een taartenwinkeltje bij jouw in de buurt...
    De marsepein kleur je met kleurstoffen die je kan kopen in poeder- of gelvorm. Ik gebruik de Spectrum Americolor gel.
    Ik kocht zo'n setje van 6 kleuren aan (taartenfee, 11€) en de huidskleur. Daar kom je al heel ver mee!
    Dan neem ik een bolleke marsepein, maak er een putje in en doe er een druppeltje kleurgel in en dan kneden. Je doet best plastiek handschoenen aan. Marsepein kneedt moeilijker dan suikerpasta. Dus je bent echt even aan 't kneden als je verschillende kleurtjes nodig hebt.
    Ik bewaar de kleurtjes waarvan ik veel over heb voor een volgende keer. Ik draai die in plastiek vershoudfolie en dan nog eens een zakje met een clip. Dat kan je dan echt nog lang bewaren (op een donkere plaats).
    Er is wat werk aan. Maar zo fijn om te doen... Yane vraagt er zo dikwijls zelf naar...

    Jammer dat we zover van elkaar wonen. Want als 't eens gezien hebt, is 't gemakkelijker.
    Je mag ook altijd mailen hoor als je nog iets wil weten...

    Ik wil graag eens een taart proberen maken, maar ben nog niet eraan durven beginnen.

    Succes en groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mercikes voor de uitleg!

    Ik ga nu dus eerst op zoek naar rolmarsepein. De kleurstoffen zag ik al in de gb.

    valentine gaat dat zeker ook heel leuk vinden!
    We bakten deze week ook nog eens cakejes en versierden ze met glazuur en suikerfiguurtjes. Met marsepein heb je wel veel meer mogelijkheden (denk ik).

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!