zondag 12 mei 2019

Over de Genova-blouse...

De Genova jurk (La Maison Victor mei - juni 2018) die naaide ik al eerder. Een eenvoudig patroon en toch met een touch vrouwelijkheid. Maar kleedjes dragen is niet altijd handig (op de fiets). Dus liet ik het rokdeel achterwegen, verlengde het bovenstuk een aantal centimeters en zo geschiedde de Genova- blouse. Omdat het stofje niet rekbaar is, voorzag ik twee splitjes in de zijnaad. Ideaal op een jeans en... op de fiets! Het stofje scoorde ik op de stoffenmarkt in Maastricht.


zondag 21 april 2019

Tilda top

De Tilda top uit La Maison Victor naaide ik al eens eerder (maar geraakte nog niet geblogd). De Tilda top is sober van snit en net daarom spreekt hij mij zo aan. Sommige stofjes vragen niet meer... Deze keer liet ik de rits in MR achterwege, maar koos ik wel voor smalle mouwboordjes. Wat vinden jullie ervan? Het stofje kocht ik onlangs bij de verkoop van Stoffenmarkt Geel.zondag 14 april 2019

Sewing for teens

Heerlijk toch, als je tienerdochter vraagt om nog eens iets te naaien voor haar. Ze zag in de winkel een leuk rokje. Maar jammergenoeg bleek het rokje voor haar veel te kort. Dus keek ze eens lief naar mij. Voor dit rokje gebruikte ik als basis het patroon van het Mona-rokje. Ik liet de rondingen achterwege en verlengde de rok een beetje en de tailleband maakte ik een stuk breder. Ook voegde ik zakjes toe aan het patroon, altijd handig. En het resultaat is helemaal zoals zij het in gedachte had. Oef, missie geslaagd.


zondag 31 maart 2019

Super comfy broek

Het stofje (stoffenspektakel) ligt al geruime tijd te wachten in de kast om verwerkt te worden tot een broek. Vanzelfsprekend koos ik weer voor het patroon uit de Knipmode 02/2018. Echt zo heerlijk om te dragen.


zondag 17 februari 2019

Een sportieve Nina

De Nina uit 200 jurken naaide ik al meermaals. Maar deze keer versmalde ik het kleedje in de zijnaden een flink stuk. Het kleedje pimpte ik met een (rekbaar) sierlint, dat ik stikte op de zijnaad. Het stofje (Markt Maastricht) is een dikke, stevige tricot: dus een heerlijk comfy kleedje om te dragen.

zaterdag 16 februari 2019

Een rimpelrokje, heerlijke eenvoud

Het stofje was een kringloopvondst. Ik naaide er een simpel rimpelrokje van (gevoerd en met rits). Meer moet dat soms niet zijn. Yane is er in elk geval content mee...


zondag 27 januari 2019

Claire cardigan

Het is koud buiten. Een cardigan komt dus goed van pas. Ik heb mijn Claire patroon (La Maison Victor jan. - febr. 2017) nog eens uitgehaald. Maar deze keer heb ik hem een heel stuk verkort en ook de opgestikte zakken liet ik achterwege. Het stofje kocht ik online bij Driessen-stoffen. 
dinsdag 8 januari 2019

Over patroonloze rimpelrokjes

Je hebt geen patroon nodig, ze zijn snel klaar en ze dragen bovendien heerlijk. Waarom zou ik mij dus niet nog eentje naaien. Deze keer met voering in een midi-lengte, helemaal winter-proof.
donderdag 27 december 2018

Een aangepaste Nina

De Nina uit 200 jurken naaide ik al eens eerder. Deze keer voerde ik echter enkele aanpassingen uit. Ik versmalde het kleedje iets aan de zijnaden, tailleerde het kleedje in het rugpand door twee nepen toe te voegen en de mouw werkte ik af met een kleine volant. Oordeel zelf maar over het resultaat. Het stofje (scuba) kocht ik op het stoffenspektakel.


zondag 11 november 2018

Sweater Tamara

In het Veritas naaimagazine viel mijn oog op een leuk truitje met boothals (Tamara). De ervaring leerde mij dat de Veritas naaipatronen nogal ruim vallen. Dus ik nam de kleinste maat (34) over en deze zit mij als gegoten. Alleen vond ik oorspronkelijk de boothals erg wijd (ver open) vallen en hij lubberde nogal. Je zag steeds de bandjes van mijn BH. Deze heb ik dus losgetornd en aangepast. Het stofje kocht ik online bij Driessen.


zaterdag 3 november 2018

Sweat pants

Sweat pants, ze zijn helemaal in nu. Maar een hele opdracht om eentje te vinden voor Yane die goed past (lees: eentje die lang genoeg is en toch past op haar taille en billen). Dus besloot ik mij er nog eens aan te wagen en la mama kroop achter haar naaimachine. Ik koos een patroon uit de Ottobre 03/2015. Ik nam maatje 140 (voor mijn 12,5 jarige) en verlengde deze heel wat centimeters. En mits enkele aanpassingen vind ik ze er best ok uitzien. Maar het allerbelangrijkste: goedgekeurd door dochterlief. Het stofje (punta di roma) kochten we in Oostende bij Moda-stoffen tijdens ons tripje aan zee afgelopen weekend.

woensdag 24 oktober 2018

Just another new outfit

Wegens succes besloot ik mij nog een comfy outfit te naaien. De broek met het alom gekende patroon uit Knipmode 02/2018. Deze stof kocht ik onlangs op het stoffenspektaken in Hasselt. Voor het bloesje heb ik deze keer een beetje gespeeld met het patroon. Het bovenstuk is kleedje Nina uit het boek 200 jurken, dat ik uiteraard verkortte. Aan de 3/4 mouwen voegde ik een volant toe. Dit stofje (crepe) kocht ik online bij Driessenstoffen. Ik ben blij met mijn nieuwe, comfy outfit, ideaal om naar het werk te gaan. Wat vinden jullie ervan?


zondag 14 oktober 2018

Skinny jeans tips gezocht

Deze vraag heeft niet direct met naaien te maken, maar hoop toch op een aantal tips. Yane heeft redelijk lange benen en een smalle taille. Het is en blijft steeds een hele opdracht om een mooie, passende jeans te vinden. Qua lengte heeft ze maat 158-164 nodig en qua taille komt ze toe met een 146. Tot hiertoe kochten we (jeans)broeken van CKS of Name It en snoerden we de taille elastiek goed aan. Maar met een t shirt in de broek is dit not done!
Wie o wie, heeft tips? Bedankt alvast, in naam van Yane.