Pagina's

dinsdag 6 april 2021

Prachtige lente-kleurtjes

Ken je dat gevoel? Je ziet een stofje en je bent er meteen helemaal weg van. Dat gevoel had ik dus meteen bij het zien van deze stoffen, deze kleuren en de bloemenpracht vind ik werkelijk wondermooi. Beide stoffen komen van De Stofschaar, een nieuwe webshop met stoffen en naaibenodigdheden. Je kan er ook, zoals ik deed, via afspraak de stoffen vrijblijvend gaan bezichtigen (en voelen). Moest je in de buurt van Hasselt wonen of zijn, dit is een aanrader. Zeker als je op zoek bent naar kwaliteitsvolle stoffen, die uniek en speciaal zijn. Katleen staat je geduldig met raad en daad bij. Ik was er ruim een uur binnen, dat zegt genoeg zeker…

Het stofje van mijn blouse is een viscose stofje dat echt een zaligheid is om  te verwerken. Het patroon is Norma van Fibre Mood. Dat patroon gebruikte ik al eens eerder. Ik deed enkele kleine aanpassingen aan het patroon: ik verlengde mijn blouse een aantal centimeters en ik maakte de halsuitsnijding iets minder diep.

Voor mijn boek ging ik aan de slag met het Ethel  patroon uit de laatste La Maison Victor. Een losse broek met rechte pijpen. De strik vooraan liet ik achterwege (omdat ik zelden mijn bloesjes in mijn broek stop). Ik deed geen enkele aanpassing aan deze broek (op inkorten na), ze zat meteen als gegoten. Een meevaller! De prachtige, zalmkleurige linnenstof komt ook van de De Stofschaar.
2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!