zaterdag 5 november 2016

Parijs met kid(s)

We planden enkele weken voor de herfstvakantie een tripje naar Parijs, omdat Yane zo graag eens de Eifeltoren wilde zien, ze vroeg er al even naar. Omdat ik veel heb gehad aan de blogposts over Parijs met kinderen, besloot ik om hier ook onze ervaringen te delen. Het werd een leuke trip en de stralende zon kregen er we er gratis en voor niets bij (en dat in november).

Logeren deden we in 'Hotel Palais de Chaillot' (16° arrondissement), een betaalbaar hotel vlakbij (10 minuten wandelen) de Eifeltoren. Ook eetgelegenheden en een metrostation in de buurt. Het hotel beschikt ook over parkeergelegenheid en het ontbijt is er prima. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de kamers wel erg klein zijn. Doordat we zo dichtbij de Eifeltoren sliepen, zijn we er elke dag minstens 2 keer geweest. De eerste middag aten we er ook onze picknick op.

Wij waren drie dagen (twee nachten) in Parijs en dat vonden wij ideaal. Wij hebben alles kunnen bezichtigen wat we gepland hebben. De eerste twee dagen kochten we (terplekke) tickets bij BigBusParijs. Deze hop on hop off bus tour is absoluut de beste (maar niet de goedkoopste) manier met kids om Parijs te ontdekken. De route stopt bij de top-attracties en bekendste bezienswaardigheden van Parijs. Elke 15 minuten rijdt er een bus.

Wij bezochten (maar gingen niet overal binnen, er waren vaak lange wachtrijen):
1° arrondissement: Louvre - Pont Neuf - Palais Royal
4° arrondissement: Notre Dame - Centre Pompidou
5° arrondissement: Panthéon
6° arrondissement: Jardin du Luxembourg
7° arrondissement: Eifeltoren - wandeling Les berges
8° arrondissement: Arc de Triomphe - Champs Elysées
18° arrondissement: Sacré Couer - Moulin Rouge
La Défense

De laatste dag deden we alle verplaatsingen per metro, we kochten drie dagkaarten. Metrolijn 1 en 14 rijden volledig automatisch, een leuke ervaring voor kinderen.


Online tickets boeken op voorhand voor de Eifeltoren was ons niet meer gelukt (volzet). De eerste dag waren de de wachtrijen gigantisch en er was enkel nog de mogelijk om tot het 1ste of 2de verdiep te gaan. Dus keerden we de volgende dag terug, een half uur voor de opening stonden we er. En dat bleek een goed idee, want we zijn helemaal tot boven kunnen gaan.

Ook een bezoekje aan 'Forum des Halles' mocht niet ontbreken, Parijs grootste winkelcentrum en ligt in het hartje van de stad.

8 opmerkingen:

 1. Onze zoon en dochter willen ook graag een keertje naar Parijs.
  Ik neem jouw tips zeker mee.
  De foto's zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn ook al met de kids geweest. In herinner mij vooral dat je als je lang genoeg gaat, dat er tijd voor alles is. Prachtige stad!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o wat leuk zeg!! Hier hebben ze het ook over Parijs,maar dat gaat hem niet worden. Moeten we eerst over the ocean en dat is te gek.
  Ze maakt een tas met de Eifeltoren erop. Ook leuk.
  Groet,

  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie hadden een leuke tijd! En ja het zonnetje deed deugd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me supertof! Als 'Eiffeltorenfan' zal ik het maar niet verklappen aan Leonie ... hier voorlopig geen Parijsuitstap omdat ik al meerdere keren met school ging en Leonie over 2 jaar ook met school zal gaan. En toch blijf ik twijfelen om het toch al te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie hadden duidelijk een fijne tijd! Willen wij ook nog eens doen met de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er zalig uit ...haar kapsel vind ik ook super cool..ideaal voor in Paris!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!