dinsdag 5 januari 2016

Yane slaapt met Billie

Ze kon nog wel een nieuwe pyjama erbij gebruiken. Voor het bloesje gebruikte ik het patroon 'Billie' van Zonen 09, met enveloppehals. Het patroon van de broek komt uit de Ottobre. Beide stofjes (tricot) komen van de markt in Maastricht.

19 opmerkingen:

 1. Ha, ha, wie weet wordt Billie wel haar eerste lief!
  Heb je het 'diertje op het zakje geflockt? Die is goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, is geen flock. Is een figuurtje dat terug komt in de stof.

   Verwijderen
 2. Ik twijfel nog altijd om billie te kopen want ga ik die wel maken met 2 dochters..maar als pyjama is hij ook erg super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een hele grote fan van Billie, maar er moet mij wel iets van het hart bij het zien van deze pyjama. Geen verwijt aan jou uiteraard, maar de stof die je gebruikte is pure namaak van één van de Zonen09 stoffen: Off beetle! Ik ben hier echt niet goed van. Hoe kan iemand zonder scrupule een ontwerp stelen van een kleine, creatieve ontwerper die heel erg haar best doet om ons naaisters unieke dingen te bieden!!? Zo erg vind ik dat :-( (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dacht ik ook An! Maar het is een heel toffe pyjama geworden, Yane zal er vast heerlijk in slapen! Ook een tof ideetje om de enveloppehals voor grotere kinderen te gebruiken, dat inspireert mij!

   Verwijderen
  2. Ik ging hetzelfde zeggen! Ik had Sharon al een berichtje gestuurd na deze post te lezen.

   Verwijderen
  3. Ik ben net eens gaan kijken bij de stoffen van zonen o9. Lijkt er inderdaad er hard op.
   Yane koos dit stofje zelf, had er zelf niet het minste vermoeden van.
   Wisten jullie dat er een namaak op de markt is?

   Verwijderen
  4. Dag dames, nadat jullie aan de alarmbel trokken (waarvoor erg dank - fijn om zo'n ruggesteun te voelen) heb ik contact opgenomen met het bedrijf dat hiervoor verantwoordelijk was.

   Wat achtergrond. Het duurde een hele tijd voor ik voor de stoffen een goede productiepartner vond. In dat anderhalf jaar passeerden enkele mogelijke bedrijven de revue waaronder een Nederlands bedrijf waarmee de samenwerking al gevorderd was tot op het punt van het laten maken van samples. Omdat die en enkele andere aspecten in de samenwerking nogal tegenvielen, besloot ik niet verder met hen in zee te gaan. Intussen ontvingen zij wel mijn prints om daar dan die samples mee te kunnen maken. Ze gegarandeerden een volledig vertrouwelijke behandeling ervan dus kon ik gerust zijn dacht ik.

   Nu ik met hen contact heb opgenomen is duidelijk wat er is gebeurd. Ze lieten de prints niet in productie gaan, maar sprongen nogal onzorgvuldig om met de resterende samples. Ze lieten een 30-tal meter drukken en stuurden mij een daar een 3-tal van op. De rest hebben ze (terwijl dat uiteraard niet mocht) aan een marktkramer verkocht waar Yane nu toevallig in Maastricht bij terecht is gekomen.

   De resterende meters, als die er nog zijn, zullen ze nu terugroepen. Intussen liet de kracht van social media zich weer eens gelden.

   Yane: voor de rest een hele fijne Billie! :-)

   Verwijderen
  5. Dankjewel, voor je antwoord en de verduidelijking (want ik voelde mij er toch niet goed bij).
   Groetjes, Katja

   Verwijderen
  6. Ik zou hetzelfde voelen Katja! Maar als koper kan jij daar niks aan doen natuurlijk :) Goed dat het dankzij jou aan het licht komt eigenlijk.

   Verwijderen
 4. Mooie Billie! Ik had meteen ook hetzelfde gevoel als An toen ik je foto's zag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een zalige pyjama!! Dat patroontje zal nog veel gebruikt gaan worden denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Daar zal ze zoet in dromen! Over Billie?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'Sweet dreams' zijn verzekerd in deze pyjama!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja, id een hele mooie billie oh, die stof blijft puur Belgisch hé... jij hebt een uniek stuk gemaakt in een uniek stofke!!! prachtig!!!!!! Dit wordt uren zoet dromen

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!