Pagina's

dinsdag 17 november 2015

Het grote Femma kleedje

Ik maakte het nauwsluitende kleedje uit het Grote Femmaboek al eens eerder. Een zalig kleedje om te dragen en gemakkelijk om te naaien. Het vorige stofje heeft wat meer rek, dus zit iets meer comfy dan deze versie. Iets waar ik de volgende keer zeker rekening moet mee houden... Al doende leert men zeker. Het stofje kocht ik een hele tijd geleden op het Stoffenspektakel.



Patroon: nauwsluitende jurk uit het Grote Femmaboek
Stof: Stoffenspektakel

23 opmerkingen:

  1. Staat je heel mooi! Ik kwam de laatste tijd ook al tot de vaststelling dat elastische kleedjes toch iets praktischer zijn voor het alledaagse, maar deze kan je dan houden voor het 'uitgangsleven' hé !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. superleuk model, die halslijn is zó mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi hoor! Ik heb het ook al eens gemaakt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi hoor, vooral de mouwtjes vind ik zo prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo'n kleedje ontbreekt nog in mijn kast. Ik ga dus op zoek naar dat boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi kleed, ondanks de 'verkeerde' stofkeuze. Erg tof geworden! Die mouwtjes vallen zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi! Die gaat veel gedragen kunnen worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Echt een ideaal stofje daarvoor ! Prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Eenvoud siert! Dat heb jij met deze jurk nog maar eens bewezen! Ze staat je beeldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een heel mooi kleedje! Ik ben bezig aan hetzelfde patroon maar ik zit wat in de knoei met de naadwaarde voor het splitje onderaan. Heb jij een split gemaakt en zo ja, heb je dan extra naadwaarde voorzien langs middenrug? Ik heb momenteel 1 cm voorzien zoals in het boek staat maar mijn patroon is nog niet uitgeknipt uit de stof. Dus ik kan er nog alle kanten mee op.
    Groetjes,
    Heidi

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Erg mooi. Ik ben ook bezig aan hetzelfde jurkje. Echter ik kom niet uit de uitleg. De jurk zelf zit in elkaar en past. Dus nu zoals in de beschrijving, beleg langs de halsrand vastnaaien en dan het kapmouwtje. Dus beleg is langs de halsrand vastgenaaid. Als ik het mouwtje wil inzetten, hoe moet het dan met het beleg? hoe werk ik dat af? ik zit hopeloos vast. groetjes Claudine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Erg mooi. Ik ben ook bezig aan hetzelfde jurkje. Echter ik kom niet uit de uitleg. De jurk zelf zit in elkaar en past. Dus nu zoals in de beschrijving, beleg langs de halsrand vastnaaien en dan het kapmouwtje. Dus beleg is langs de halsrand vastgenaaid. Als ik het mouwtje wil inzetten, hoe moet het dan met het beleg? hoe werk ik dat af? ik zit hopeloos vast. groetjes Claudine

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!