zondag 2 november 2014

Hoes voor de Poang kinderstoel

Deze klus stond al hééél erg lang op mijn to do-lijstje: een nieuwe hoes voor de Ikea Poang stoel van Yane. Yane gebruikt deze stoel nog frequent, dus weg doen was geen optie! De oorspronkelijke hoes is ecru, maar dat was ze hier al lang niet meer. Dus heb ik het ding helemaal uit elkaar gehaald en voorzien van een nieuwe hoes. Het hoofdkussentje heb ik weg gelaten, want dat zat toch ter hoogte van haar rug... Ik puzzelde het patroon zelf, maar hier kan je eventueel ook een handleiding vinden. Het stofje is een stevige katoen (lichte canvas) en kocht ik op de markt in Maastricht.8 opmerkingen:

 1. Wij hebben die stoeltjes ook voor onze kinderen. Wij hebben ze direct van andere hoesjes voorzien want ik wist dat het niet goedkwam met dat oorspronkelijke ecru. Mijn handige schoonmoeder voorzag ze indertijd van nieuwe hoesjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gemaakt! Veel toffer ook dan een effen hoes en zo kan de stoel nog lang mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh onze kids hadden er ook zo één, in donkerblauw ... maar deze staan nu stof te vergaren op zolder. Zal ik hier moeten onthouden tot er van 'kleinkinders' sprake is ;)
  Veel mooier in de bolletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Perfect fit! Zo staan er bij mij ook nog prejectjes op het lijstje. Maar die schuiven hier ook steed op naar achter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij zit de ecru hoes er nog rond, is nog vrij proper maar door het wassen wel een beetje gekrompen. Ik bedacht me net deze morgen dat een nieuw hoesje niet zou misstaan. Bedankt voor de tip en voor de link!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar gaat ze weeral veel plezier van hebben! Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap zo! Ook een leuk stofje geweest voor de schort, ha ha ....

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!