zaterdag 11 mei 2013

Het communiekleedje

Omdat ik heel wat reacties en mailtjes kreeg met de vraag naar het patroon van het communiekleedje van Yane, geef ik graag een woordje uitleg.
Voor het kleedje baseerde ik mij op een patroon uit de Knippie van jan. 2012 (model 17), die tip kreeg van ik een collega (bedankt nog eens). Dat bovenstukje is gecentreerd, dus perfect voor een feestkleedje. Ik nam maat 122 voor yane, maar moest het patroon toch nog een heel stuk versmallen voor haar. Het rokdeel verbrede ik dan weer een heel stuk, in totaal zit er 3 meter stofbreedte in de rok. Ik liet de fronsjes achterwege en legde allemaal kleine plooitjes die ik vervolgens een 3 tal cm doorstikte. Het kleedje is volledig gevoerd. Voor de strik baseerde ik mij  op een patroon van een feestkleedje uit de Burda (ik denk die van aug. 2012). Onder haar kleedje droeg ze nog een onderrokje.


Stof: le chien verte
Katoenen voering: Limbutex20 opmerkingen:

 1. Ik blijf het een wondermooi kleedje vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor al je tips. Die Knippie ligt hier ook. Misschien lukt het om eens zo'n mooie jurk voor de oudste te maken.
  Het blijft een pracht van een jurk om te zien!! 1 waar je supertrots op mag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt prachtig!!! en heel mooi afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb ook in mijn hoofd het communiekleedje volgend jaar zelf te maken, met het zien van dit prachtexemplaar ben ik helemaal overtuigd! Heb nog jaar om te oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel, heel mooi, en dank je voor de uitleg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt super gedaan!! En dat je daaraan twijfelde zeg om het zelf te maken! Zo'n talent - dat kon niet anders dan goed komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtig Katja!
  Yane straalt weeral!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt knap gedaan!
  Je mag trots zijn!
  Liefs, Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtig jurkje heb je ervan gemaakt. Zo mooi (en zeker zo origineel) kun je het in de winkel toch niet halen? ;) Nog gefeliciteerd overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoonweg prachtig! Weet je wat ik zo fijn vind? Je hebt van Yane een echt communiekantje gemaakt! Je weet vast wel wat ik bedoel: sommigen maken van hun eerstecommuniekantjesdochters al echte bruidjes, maar Yane mocht schitteren als kind!!! TOF! Heerlijke jurk in dat schattige blauw!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is waar! Yane is een kindje dat haar communie doet. Ik heb het ook niet zo voor die open kleedjes, opgestoken kapseltjes,... Ze maken er inderdaad kleine bruidjes van. Je verwoordt precies wat ik ook aan het denken was.

   Verwijderen
 11. Oh, super! Dankjewel! 't Is echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik val hier altijd een beetje in herhaling he! MOOI , wederom.

  www.mamajulesbrussels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel erg mooi! wat een mooie zachte kleur ook! prachtig kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik blijf het een prachtig kleedje vinden!! En met zo'n zwierrok zou toch ieder meisje het aan willen ...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!