Pagina's

zaterdag 22 oktober 2011

Moeten er nog potloodrollen zijn?

Afgelopen week nog maar eens vier potloodrollen gemaakt. Ik vind dit een ideaal extraatje (voor kinderen) om af te geven als extraatje bij een centje of cadeaubon (en er worden weer een boel restjes stof weg gewerkt).



Dit is dan ook meteen de allereerste keer dat we iets zelfgemaakt afgeven als cadeautje aan een ander. En ook al 't dan als extraatje, ik blijf mij hier onzeker over voelen. Gaan ze 't wel mooi vinden? Kan 't wel om iets zelfgemaakt af te geven? Is 't wel mooi genoeg afgewerkt?...
Maar tot nu toe kreeg ik alleen nog maar positieve reacties. Zo zou Yane graag bij haar verjaardag, in de klas, trakteren met iets dat door mamalief is genaaid.... Zullen we dan toch maar.... Gelukkig heb ik nog een zee van tijd! Als jullie leuke zelfmaak-ideetjes hebben, mag je mij deze altijd bezorgen, met heel veel plezier!

38 opmerkingen:

  1. Natuurlijk kan dat! Ik als mama zou dat alvast véél leuker vinden voor de dochter dan al die rommel van de winkel! En deze potloodrollen zijn zo fleurig dat ik zo goed als zeker ben dat ieder klein meisje daar héél blij mee zou zijn. Niet twijfelen dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze potloodrol ziet er echt super vrolijk uit met al die kleurtjes. Is toch altijd leuk om iets wat gemaakt is door de persoon zelf te krijgen. Dan weet je gewoon dat diegene er moeite voor heeft gedaan om iets leuks te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Karmijn en Kobalt: Ik wil daarom niet deze potloodrollen maken. Lijkt mij erg veel werk om zo 20 exemplaartjes te maken, toch met die verschillende reepjes
    En het moet nog een verrassing blijven, ik weet niet wie hier allemaal mee-leest.

    Ik heb trouwens gisteren een sjaal gevonden die perfect bij de muts past. Ik zal je eens een foto mailen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Iris:ja, dat is waar! Zo had ik 't nog niet bekeken... Bedankt voor de aanmoediging!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ze zijn bijzonder mooi, en ik zou het zelf graag krijgen voor mijn kids en bijzonder respecteren, ik vind het zelfs een meerwaarde.
    En toch heb ik voor een ander ook datzelfde gevoel als jou, die onzekerheid, is het wel ok. Meestal combineer ik daarom de cadeautjes, iets zelfgemaakt met een centje of een gekocht cadeautje.
    En voor de verjaardag van Yane niet twijfelen, gewoon doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik geef vaak zelfgemaakte cadeautjes en mijn ervaring leert me dat mensen er altijd anders tegenaan kijken, in positieve zijn dan, gewoon omdat je het zelfgemaakt hebt. Schoonheidsfoutjes worden dan zelfs vaak niet gezien. Gewoon doen zou ik zeggen, je houdt er waarschijnlijk zelfs een beter gevoel aan over dan wanneer je iets koopt.
    En die potloodrollen zijn zeer mooi, fleurig en handig. Ik zou zeggen maak die andere moeders maar eens goed jaloers met een mooi en origineel cadeautje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ MaMarina: zo doe ik 't ook wat dat combineren betreft. Bij mijn metekindje had ik er een cent in gestopt en bij een vriedinnetje samen gegeven met een cadeaubonnetje van een speelgoedwinkel;

    BeantwoordenVerwijderen
  8. en dan was ik nog vergeten: met de verschillende stroken is het inderdaad veel meer werk, maar misschien kan je ze maken in 1 stofje. Ik heb zo ooit zakjes gemaakt om diabolostokjes in op te bergen (hetzelfde systeem alleen groter) en dat ging vrij vlot vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zeker doen, Katja, iets maken voor de traktatie... Kaatje was zo superfier op de dranktasjes die ze mocht meenemen. En nog eens fierder toen ze merkte dat kindjes van haar klasje die tasje nu nog steeds gebruiken om mee naar school te nemen.
    Ge hebt nog tijd zat, dus niet twijfelen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. In jouw geval is die onzekerheid toch helemaal niet nodig! Als ik zie wat jij allemaal vanonder je naaimachine tovert! Stuk voor stuk prachtige dingen. Daar is toch iedereen mee in de wolken! Zeker doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Potloodrollen zijn altijd leuk! zeker gevuld ;) Ik heb een keer van vilt sleutelhangers voor traktaties genaaid. Ik vind het erg moeilijk om iets te verzinnen wat jongens en meisjes leuk vinden. Ben benieuwd wat het wordt..
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik zou er ook zeker voor gaan ,zoals jij prachtige dingen maakt .

    En ik zou ook veel liever iets zelfgemaakt krijgen dan iets gekocht in de winkel ,maar het moet inderdaad haalbaar zijn .

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jij onzeker over jouw naai-werkjes??? Het ziet er altijd zo perfect uit dus dat is helemaal niet nodig.
    En het is ook weer zo'n vrolijk gekleurde rol! Dat vind toch iedereen geweldig om te krijgen?!

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Als traktaties in de klas ga ik het zeker en vast ook doen!

    Als ons missken naar een verjaardagsfeestje gaat, durf ik het niet. Ik heb ook schrik dat de mensen dat te weinig (of te goedkoop) gaan vinden. mensen die zelf naaien appreciëren dat zeker, maar ik heb eerder schrik voor diegenen die niet naaien.
    Voor een meisje vind ik het dan ook nog ietske makkelijker, maar voor een jongen zeker niet.
    Als extraatje of als verpakking durf ik het dan wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kan bijna niet geloven dat jij nog nooit iets zelf gemaakt hebt afgegeven. Jij maakt gewoon super leuke dingen. En om iets zelf gemaakt te krijgen is toch altijd leuk!!! Gewoon doen.
    Voor de klasgenootjes zijn misschien papierenzakdoekenzakjes héél leuk dat kunnen zowel jongens als meisjes gebruiken. En is ook snel klaar. Of een bladwijzer uit stof of stoffen letters bv. de eerste letter van ieders kindjes naam of bloemetje maar is ook weer niet goed voor de jongens zeker?? Tja kiezen is wel moeilijk he. Ben benieuwd wat het gaat worden!!! Veel plezier er mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. héél mooi die rolletjes! ik heb me er nog niet aan gewaagd, t lijkt me nogal prutswerk en daar heb ik het zo niet mee ;-) maar ik kan me niet voorstellen dat iemand daar niét blij mee is, echt heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zeer fleurig die potloodrolletjes! De jarige zullen héél blij zijn en de mama's van de jarige ook ;) Voor Yane haar verjaardag: een zakje, een portemoneetje (vond er leuke op pinterest ook voor jongens), ...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ken het, ik geef iets zelfgemaakt ook altijd gewoon als "bijcadeautje", niet als "hoofdcadeau". Ik heb eigenlijk ook alleen nog maar positieve reacties gekregen (hoewel, 1 keer heb ik gewoon helemaal geen reactie gekregen, op die kikkerslab die ik een tijd geleden maakte, dat was niet bevorderlijk voor mijn zelfvertrouwen), maar toch zou ik het ook niet goed durven van alleen iets zelfgemaakt als cadeau te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. oei oei, jij twijfelt om dingen af te geven en jij maakt zo schone dingen? Ai, ik doe dat gewoon en ik sta bijlange nog niet zover als jij hoor! Met liefde gemaakt dat raakt ;)
    Niet twijfelen en doen dus. Anders wil ik wel testpersoon zijn hoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Supermooi, echt waar! Ik geef ook zelfgemaakte cadeautjes hoor, mijn ervaring is dat de mensen daar heel blij mee zijn. Je hebt er jouw (positieve) energie ingestopt é, en de mensen waarderen dat!
    Sleutelhangertjes zijn altijd leuke traktaatjes, of zakjes in leuke kleurtjes opgevuld met iets lekkers!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Herken ik een staaltje perfectionisme?
    Niet twijfelen, gewoon doen! Je maakt de prachtigste dingen! En als ik dan ook nog zie hoe mooi die potloodrollen verpakt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk doen, de kinderen zullen het prachtig vinden, je potloodrol is prachtig, fijn weekend groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. EN NU NOG ZOOO LANG WACHTEN TOT WE MOGEN WETEN WAT HET GAAT WORDEN
    ZUCHT ZUCHT EN NOG EENS ZUUUUUCHT .......:)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Superleuk!! Herkenbaar ik vraag me ook altijd af of ik 't wel mooi/netjes genoeg gemaakt heb als ik een cadeautje maak!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. ik heb daar ook schrik van. zeker omdat ik nog aan het sparen ben voro een overlock en dat dus de naadjes aan de binnenkant niet mooi zijn afgewerkt maar gewoon met een zigzagsteekje. Ik heb wel al een keer een jurkje gegeven op een babyborrel, ook bovenop het gekochte cadeautje en de mama vond het heeeeeel mooi! die was echt super enthousiast. maar ik heb dan ook eens een dekentje gegeven als extraatje en ik heb nooit reactie gekregen daarop, dus ik heb geen idee wat ze er van vonden.

    Ma alles wat zelfgemaakt is vind ik super! gewoon omdat die persoon er tijd en liefde heeft ingestoken!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik zie nu pas dat de muts in je header staat! Super ;-)
    Die potloodrollen zijn inderdaad wel wat werk waarschijnlijk om voor ieder kindje te maken. Maar iets kleins maken voor de kindjes dat zullen ze toch zeker héél leuk vinden! En Yane zo fier als een gieter denk ik!
    Ben benieuwd naar de foto met de sjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Je moet dat gewoon doen. zo iets vind je niet in de winkels en als je iets vindt is het 100 keer hetzelfde. twijfel niet aan u eigen !!! DOEN ik wil van men knopen af :))

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik vind dat ook nog steeds moeilijk, om iets zelfgemaakt af te geven. Maar ik doe het meer en meer, vaak in combinatie met iets gekocht, omdat ik toch merk dat het wel heel erg geapprecieerd wordt. Dus, doen hoor! Jou creaties zijn altijd zonder meer knap!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Bedankt voor jullie bemoedigende woorden! Ze trekken mij over de schreef... En ik ben ook wel een beetje blij te lezen dat ik niet de enige ben met die twijfels!

    @ Sabje: ik kom nog eens langs voor die knopen. Die zullen goed van pas komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Heb ik ook, dat ik niet iets zelfgemaakt durf te geven. Heb het nog maar 1x gedaan, 2 tasjes aan de dochtertjes van een vriendin, uit vilt met hun naam erop. Kids en moeder vonden het superleuk en dat zeggen ze nog steeds vaak. Maar is al bijna een jaar geleden en ik durf het nog steeds geen 2e keer te doen...

    Jouw potloodrollen zijn echt heel mooi! En die traktatie komt helemaal goed, jouw talent "kennende".

    BeantwoordenVerwijderen
  31. leuk je restjes opgeerkt. Ik doe het nu steeds wel, een zelfmaakding weggeven als cadeau. Ik krijg datr zelf heel erg graag en heb er mij nooit vragen over gesteld. maar misschien zijn er mensen die liever gekocht spullen krijgen. ik weet het niet. hier vinden ze de zelfgemaakte pakjes heel erg welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Zeker doen !!Bij jou is alles super mooi ,en super vlug af !!!Laat de turbo maar draaien!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Leuk hoor. Zo'n potlodenrol wil ik ook nog eens graag maken.

    Als tractatie zou je inderdaad potloodrollen kunnen maken zonder die verschillende stofjes, maar gewoon uit 1 lapje. En misschien voor maar 10 potloden of stiften of zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Natuurlijk kan dat, iets zelfgemaakts geven! De ene persoon zal dat al meer appreciëren, maar dan nog: iets zelfgemaakts heeft veel meer waarde, je doet echt moeite en dat kan toch niet anders dan geapprecieerd worden, denk ik dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Ha, ik herken dat, ik ben ook altijd bang dat de mensen dat te "goedkoop" gaan vinden. Zelfs bij familie of buren, die vaak genoeg zeggen hoe mooi ze mijn zelfgemaakte dingen wel vinden, twijfel ik nog...

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Jij die ons altijd zo'n mooie afgewerkte dingen voorschotelt ... voor meisjes geef ik meestal ook wel iets kleins zelfgemaakt (haarband bv) naast het traditionele gekochte verjaardagskadootje ... begrijpelijk dus, je reactie. Maar toch doen !!! Echt waar !!! Enne Elisanna heeft altijd hele mooie ideeën he !

    BeantwoordenVerwijderen
  37. OK. Ik ben overtuigd! Mercikes voor jullie berichtjes!

    @ JoChapeau: dat is waar! Ik zal nog eens gaan neuzen op haar blog en Pinterest

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!