woensdag 20 april 2011

Een nieuwe naaimachine: tips!

De naaimachine van mama (een goedkope Toyota) had de laatste tijd wat kuren. Ondertussen staat de naaimachine van oma hier in bruikleen. Tijd om een nieuwe aan te schaffen! Maar welke? Er hoeven geen 200 siersteken op te staan. Gewoon een simpele, degelijke naaimachine voor frequent gebruik. Voorwaarde is wel eentje met automatisch knoopsgat (1-staps). 
Met welke machine naait u? Bent u tevreden?
Wat raden jullie (niet) aan?

Bedankt alvast.

8 opmerkingen:

 1. Ik wilde graag een Pfaff select 3.0, vanwege de dubbeltransport (IDT, zie zoekresultaten Google ;) maar de 700 euro was voor mij te veel. Een machine meer in mijn budget had weer een aantal dingen niet die ik wel wilde hebben. Uiteindelijk is het ocassion geworden: een goede sterke machine (pfaff, de nieuw erg duur was), mét mijn voorwaarden (en nog meer), netjes nagekeken en garantie bij de winkel, én in mijn budget. Voor mij een hele goede oplossing.
  Samengevat (sorry voor het lange verhaal): mijn tip dus: kijk ook naar ocassions. Niet splinternieuw, maar zeker waar voor je geld!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt, Elisepoester: maar mijn voorkeur gaat toch uit om een nieuw exemplaar te kopen.
  Maar heb ik dat wel nodig dubbel transport? Zoveel naai ik nu ook weer niet, en al zeker geen dikke stoffen zoals jeans.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wou dat ik kon helpen maar met mijn oude Bernina kan ik je geen advies geven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht onlangs een nieuwe machine en heb ook lang getwijfeld.
  Tis een Brother Innov-Is 10A geworden.
  Helemaal niet zo duur en zéér tevreden van.
  Maar mail gerust!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Véronique: over die Brother hoorde ik al veel pos. Dat is wel een kanshebber.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé Katja, ik heb ook de Brother Innovis aangeschaft. Heb 'em ook alleen maar nodig om wat verstelwerk en basis naaiwerk te doen dus vond al die extra steken en toestanden redelijk overbodig en dat zou het nodeloos ingewikkeld maken denk ik.
  Enfin, ik ben er zeer tevreden over - het gaat bijna allemaal vanzelf - zeker de knoopsgaten! Haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Artmind: kocht je die ook in Alken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb een husqvarna en ben er heel tevreden over. 30 jaar geleden kocht ik mijn eerste husqvarna : een basismachine aangezien ik toch niet 'kon' naaien. Bij de geboorte van ons eerste kindje kreeg ik de smaak vna naaien te pakken en naaien zowat alles voor de kinderen zelf ondanks dat ik voordien nooit genaaid had. Met streven naar perfectie en wislkracht bereik je immers veel. 6 jaar later kochten we ene van de eerste computergestuurde machines en de basismachine werd overgenomen in tweedehands. Ik ben altijd zeer tevreden geweest over husqvarna. Volgens de verkoper even goed of bernina (die hij zelf ook verdeelt) maar wel een pak goedkoper. Mijn dochter kocht zich na haar huwelijk identiek dezelfde husqvarna of de mijne : de hare weliswaaar tweedehands en ze is er ook tevreden over. Mijn 2de machine kostte in 1990 iets meer of 2000 euro (83000bfr) maar is/was echt zijn geld waard

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Tot gauw...
Groetjes van ons!