Pagina's

woensdag 29 augustus 2018

Wij verwachten nog zonnig weer

Ik naaide onlangs nog een zomer-exemplaar voor Yane. Ik heb de rok bewust niet te kort gemaakt zodoende kan hij volgende jaar zeker nog een zomer mee (als ze de jurk dan nog wil dragen tenminste want met pubers weet je maar nooit). Dus wij hopen op nog een beetje zonnig weer; een mooie nazomer in september. Het patroon komt uit de Knippie van april - mei 2015, die naaide ik al eens eerder. Deze keer liet ik het mouwtje achterwege. En maatje 140 zit Yane als gegoten (wel verlengd).

 Patroon: Knippie maart - april 2015
Stof: stoffenspektakel





vrijdag 24 augustus 2018

Genova dress

Na de June dress, gingen we deze keer voor de Genova (La Maison Victor mei - juni 2018). Ik nam maat 34 over en verlengde zowel het bovenstuk als het rokdeel en de jurk zit mij als gegoten. Geen enkele aanpassing bleek nodig. Het touwtje in de taille liet ik achterwege en verving ik door een elastiek. De lap stof kocht ik op de markt in Maastricht. Dat was een koopje, ik mocht 3 lappen uitkiezen voor 10€. 






zondag 19 augustus 2018

June dress

Ook deze ging mee in de valies op vakantie. Maar niet alleen op vakantie werd deze vaak gedragen, ook hier kwam hij al veel uit de kast. Een heerlijk zomers kleedje. Heel fijn om te dragen tijdens warme dagen want enkel het bovenstukje is gevoerd. Het stofje kocht ik een hele tijd geleden bij stoffen Driessen.







donderdag 9 augustus 2018

Valerie top

Ik botste op een gratis patroon, namelijk de Valerie top. Ik liet deze aan Yane zien en zij gaf groen licht. We kozen samen een stofje uit de voorrraad en hupsakee even later had ze er een bloesje bij. Want dit is echt wel een snel-klaar-project. Het stofje kocht ik (vorig jaar) op de markt in Maastricht.

 Patroon: Valerie top & dress (gratis patroon)
Stof: markt Maastricht





maandag 6 augustus 2018

High summer dress

Ik noem het nu een zomers kleedje, maar ik had het even goed zo kunnen noemen: het kleedje van lange adem. Want hoewel ik maat 34, de kleinste maat dus, overnam (patroon Knipmode 06/2017), was het kleedje mij nog veel (maar dan ook veel) te breed. Het is uiteraard een los model, maar het flatteerde mij niet, integendeel. Ik had het al aan de kant gegooid, maar de naaijuf stelde voor om de boel een heel stuk te versmallen en (lichtjes) te tailleren ter hoogte van de taille. 
Ik volgde haar advies op en maakte de jurk ook een heel stuk korter. En zo ben ik er wel tevreden mee. Het zou een strandjurkje worden om te dragen op onze reis. Maar ook hier in Belgiƫ werd het al veel gedragen.

Patroon: Knipmode 06/2017
Stof: markt Maastricht




woensdag 1 augustus 2018

Naaien voor tieners 'de broekrok uit Stof-voor-durf-het-zelvers 3'

Naaien voor tieners; het is en blijft een uitdaging. Van de broekrok uit Stof voor durf het zelvers 3 was Yane meteen fan. Ze koos een stofje uit de kast en ik mocht er aan beginnen. Er was echter Ć©Ć©n voorwaarde: het striklint mocht er niet op. Zo geschiedde... Het broekrokje werd al heel vaak gedragen: om naar school te gaan, op vakantie, om te spelen in de tuin,... Meer dan geslaagd dus.
Dit stofje ligt al een aantal jaren in de kast, ik kocht het ooit op de stofverkoop van Something Strange.