Pagina's

woensdag 18 januari 2017

Een Lora

Al heel vaak zag ik de Lora passeren in Blogland en ik ben wel fan van dit model. Het werd dus de hoogste tijd om een exemplaar voor mij te naaien. En nu ben ik nog meer fan, want de jurk is zalig om te dragen. Ik nam mijn eigen confectiemaat over en deze zit mij perfect. Niets maar dan ook niets moeten aanpassen aan het patroon. Wel verlengde ik de mouwen een heel stuk en de rits in MR liet ik achterwege. Het stofje scoorde ik op de markt in Maastricht.
 Patroon: Lora - LaMaisonVictor (sept - okt. 2015)
 Stof: markt Maastricht






donderdag 12 januari 2017

Comfy clothes

Judo, zwemclub, een sportkampje, ... Een (extra) sportieve outfit komt hier wel goed van pas. Bovendien had ik nog een hele lap fushia sweater (met een beetje glans) liggen in mijn stoffenvoorraad. Om het mij gemakkelijk te maken, gebruikte ik nogmaals de Billie van Zonen 09 en voor de broek greep ik naar het vertrouwde patroon van de Mini Hudson pants. De tutorial voor mouwboorden met duimgaten, vond ik hier.






maandag 2 januari 2017

"Saigon Simple" uit Urban Style

Wegens succes, naaide ik nog een exemplaar. Ik vind dit echt een heel leuk patroon. Deze versie is er eentje in een gladde, zwarte, licht glanzende stof. Ook deze rok werd gevoerd en sluit in de middenrug met een goudkleurige rits.

 Patroon: Saigon Simple - Urban Style
 Stof, voering en rits: Stoff