Pagina's

zondag 31 juli 2016

Stofjes opruimen

De stoffenkast puilt hier weer uit. Ik heb even opruim gehouden en heb nu weer plaats voor nieuwe stofjes! Ik bied hier graag enkele stofjes te koop aan...
Hoeveelheid, soort stof en prijs staan onder de foto.Bij interesse in een bepaald stofje (vermeld de nummer van het stofje), graag een mailtje naar: katja_bollen (at) hotmail (dot) com.
Afhalen in Bilzen of verzenden via Bpost (afhaalpunt): 4€.
Wie eerst is, is eerst. Dat lijkt mij het eerlijkst. 
Daar gaan we!
STOFJE NR. 1: Beren - sweater 
Verkocht
Sweater stof, reeds voorgewassen
150 cm breed, 130 cm lang
Prijs: 8€


STOFJE NR.2: Grijze sweater met sterren 
Verkocht
Sweater stof, grijs met truqoize sterrren, reeds voorgewassen
140 cm breed, 85 cm lang
4€

STOFJE NR. 3: Strass tricot
Verkocht
Tricot van Strass, reeds voorgewassen
130 cm breed, 155 cm lang
14€

STOFJE NR. 4: streepjes tricot met zilver
Verkocht
Tricot, licht roze en donker roze met zilver, reeds voorgewassen
140 cm lang, 140 cm breed
6€

STOFJE NR. 5: zomers stofje
Is een synthetisch stofje, voelt aan als een dun katoentje
Ideaal als rokje, jurkje,...
130 cm breed, 120 cm lang
6€

STOFJE NR. 6: stretch katoen met goud
Verkocht
Stretch katoen (kleur: jeans blauw met goud)
Stofbreedte 140 cm, lengte 100 cm
6€

zaterdag 30 juli 2016

Femma - jurk

De nauwaansluitende jurk uit het grote Femma Naaiboek blijf ik geweldig vinden, om te maken en om te dragen. Ik maakte al drie exemplaren voor mijzelf, maar ik vond dat er gerust nog eentje erbij kon. Het stofje kocht ik op de markt in Bilzen, bij Creomama. Helaas is zij gestopt...

Stof: Creomama
Patroon: het Grote Femma naaiboek




 

woensdag 27 juli 2016

Gloria meets Yane

Het gratis patroon Gloria moet ik jullie allicht niet meer leren kennen. Het ideale topje om te dragen tijdens dag-uitstapjes op zomerse dagen. Het tricot-stofje koos Yane zelf op het Stoffencircus. 






Tricot: Stoffencircus
Patroon (gratis): haltertop Gloria

maandag 25 juli 2016

Lotta Skirt

Nog een Lotta voor mijzelf. Gewoon, omdat het zo'n leuk patroon is om te naaien en te dragen. Ook deze ging mee op vakantie... Stofje is een kringloop vondst.




donderdag 21 juli 2016

De katoenen Candy Dress

Ik besloot de Candy Dress van LMV in katoen te naaien ipv tricot. Ik tekende ijverig een maat groter over en dacht dat hiermee de klus gebakken was. Na de eerste pasbeurt bleek de jurk te nipt, vooral onder de arm. Dus het boeltje helemaal lostornen en er een extra stukje van een 2 a 3 cm er tussen genaaid. Dat bleek beter... Oef, gelukkig geen kleedje voor de vuilbak. Het stofje kocht ik vorig jaar online... Ik weet helaas niet meer waar.







maandag 18 juli 2016

Playsuit voor zomerse dagen

Dit is een succes-nummertje! Yane verkiest shortjes en broeken boven kleedjes en rokjes. En eindelijk is de zon van de partij en kan deze volop gedragen worden. Deze playsuit ging ook mee in de valies naar Oostenrijk. De eerste maal dat we met de wagen op reis gingen en ook dat was een meevaller. Het patroon komt uit de Knippie 03/2015 en het lapje tricot kocht ik op het stoffenspektakel en was een koopje (4€/meter).







dinsdag 5 juli 2016

Bling bling t shirt

Het rokje zagen jullie al eerder verschijnen, maar de shirt werd ook zelf genaaid. Het patroon tekende ik zelf, van een bestaande t shirt. De grijze glitter tricot scoorden we onlangs op het stoffencircus in Tongeren. Op de linker borst naaide ik een detail (glitter doodskop), te koop bij Veritas. Weeral een setje goedgekeurd door de dochter des huizes. Zo is het fijn te naaien...








zaterdag 2 juli 2016

De eerste dag van de vakantie...

... liet ik de dochter des huizes (ze haat winkelen)  thuis bij de papa en trok ik gezellig naar Maastricht. Uiteraard liep ik eerst over de stoffenmarkt en daarna deed ik nog wat winkeltjes. Als ik in Maastricht ben, ga ik steevast bij Esprit binnen. Zeker nu met de summer sale zijn er leuke koopjes te vinden!


En ook deze keer ging ik niet met lege handen naar buiten. Ik scoorde dit leuke vestje. Ideaal voor dit druilerige weer buiten.


De nieuwste collectie van Esprit is weeral zalig mooi! Zagen jullie deze prachtige jurken al? Deze zou ik wel mee willen in mijn koffer naar de zon.


Jurk met 3/4 mouw 
Blauwe jurk met fijne structuur

En in het echt zijn ze nog veeel mooier! Of één van deze prachtige stuks in zoete pasteltinten....
En wat deden jullie op de allereerste dag van deze vakantie? Of hebben jullie nog leuke dingen in het verschiet om te doen?