Pagina's

zondag 22 mei 2016

Als ze zelf mag kiezen...

Het stofje is niet echt mijn ding. Maar ze mocht zelf kiezen, dat beloofde ik haar. En zo nu en dan moet je compromissen sluiten. Het model van het jurkje (Knippie n°2 2015, model 10) vind ik dan wel weer heel mooi. Ik tekende de grootste maat (134) over en verlengde deze een heel stuk en uiteindelijk nam ik jurk nog 1 cm in, in de zijnaad. Het model valt redelijk breed.





Patroon: Knippie n°2 2015 - model 10
Stof: stoffencircus

zondag 15 mei 2016

Een t shirt met kleur

Ergens onderaan in de stoffenvoorraad vond ik nog een restje van dit jurkje. Net genoeg voor een kinder t shirt. Patroontje komt uit de Ottobre (sorry, vergeten te noteren uit de welke). Ik ging voor maatje 128 (die ik een heel stuk verlengde) en die zit perfect! Het stofje kocht ik (vorig jaar) op het stoffenspektakel.






donderdag 12 mei 2016

Nog een comfortabele broek...

Die tricot broeken zijn een zaligheid om te dragen, volgens Yane dan toch. Dus besloot ik nog eentje te naaien. Deze keer eens met een andere patroon, een model uit de Ottobre 03/2015. En ook deze werd goedgekeurd door ons madammeke. Ideaal om te dragen om (met de fiets) naar school te gaan.Tricot kocht ik op het Stoffencircus.







zaterdag 7 mei 2016

Een zomerse pyjama

Ik tekende het patroon zelf over van een bestaande pyjamashort en in de Hema kocht ik een donkerblauwe (jongens) t shirt waarop ik een snor flockte. De kleurrijke zomersweater kocht ik op de stoffenmarkt in Maastricht.






zondag 1 mei 2016

Een nieuw truitje...

... voor Yane. Het patroon is wederom Billie van Zonen 09, maar ik maakte de panden ietsjes breder en de zoom in de rug is afgerond. Het (spotgoedkope) stofje scoorde ik (een hele tijd geleden) op de markt in Maastricht.