Pagina's

woensdag 28 mei 2014

Kort shortje

De korte shorts en de jumpsuits behoren tot de lievelingskledingstukken van Yane. De speelshort voor bij oma en opa is alvast een groot succes! Dus volgde er al snel nog een versie voor thuis. De stretch canvas (Daaidieka)  is ideaal voor deze projectjes. Ik bestelde meteen nog een andere kleurtje. 






Gele stretch canvas: Daaidieka
Patroon: Ikkeismooi



zaterdag 24 mei 2014

Rokjesweer

Met dit mooie weer, zul je mij zelden in een lange broek zien. Ik draag zo graag rokjes, dus er kan gerust nog eentje erbij: een A-lijn uit het boek 'Allemaal rokjes' van Mme ZsaZsa.

Patroon: A-lijn Allemaal Rokjes van Mme ZsaZsa
Stof: Ella & Basiel



dinsdag 20 mei 2014

Mooi weer, nieuw kleedje

Vandaag een zonnige, warme dag. Ideaal om het nieuwe kleedje aan te doen. Patroon is uit het boek 'Stof voor Durf het Zelvers. Het blauwe stofje komt van de Ikea (3€ per meter) en de fel gele zigzagband kocht ik in de Veritas. Sinds vorige week is er hier in Bilzen ook een Veritas! Wat een luxe!






maandag 19 mei 2014

Foto-tijd!

Yane ♥ actie 

Yane ♥ actie

Pasen 2014 

 Watermuseum Hidrodoe

Watermuseum Hidrodoe

Waterpret na school

Waterpret na school

zaterdag 17 mei 2014

Een snorren-pyjama

Enkele weken geleden naaide ik nog een pyjama voor Yane. Ondertussen is de stand: 2 zomer-pyjama's (eentje van vorig jaar dat nog past, niet mee gerekend). Nog gene vette he, dus er gaan er zeker nog volgen! Ik had nog heel wat tricot over van de give away die ik onlangs won. Ideaal voor een pyjama-project, en zalige tricot om mee te werken!

Tricot: BelleLien
Patroon t shirt: Ottobre
Patroon short: zelf getekend



woensdag 14 mei 2014

Feest!

Afgelopen zondag deed nichtje Kaat haar eerste communie. Bij een feest hoort uiteraard een nieuw kleedje! Bij Stoffen van Leuven bestelde ik dit pareltje. Ik ging voor een simpel modelletje, de A-lijn jurk uit het boek 'Stof voor Durf het Zelvers'. Ik voegde enkele plooitjes en een kraagje met een zilveren paspelband toe. Deze keer maakte ik de maat groter (maat 134-140) voor Yane (ipv van maat 122-128). Zo heeft ze iets meer bewegingscomfort en dat vindt ze wel beter zo... Helaas was het veel te koud voor sandaaltjes, die zo mooi bij dit kleedje zouden passen.






Patroon: boek Stof voor Durf het Zelvers

zaterdag 10 mei 2014

Ook voor Fien


De halterjurkjes zijn hier een succes! Twee jaar geleden naaide ik enkele exemplaren (zie foto), maar deze zijn helaas te klein geworden. 



Dus naaide ik afgelopen weken twee nieuwe exemplaren: eentje voor Yane en eentje voor Fien. Ik nam maatje 8 jaar over deze dames (8 jaar) en dat zit als gegoten.  Deze is voor Fien, maar Yane wil hem graag showen voor jullie (toen was het weer beter dan nu).





Patroon: Halter dress Whole Grain Baby
Stof: Klijntje
Zigzag lint: Veritas




dinsdag 6 mei 2014

Een rokje...

... voor mijn metekindje Fien. Patroon is het klokrokje uit het boek van Mme ZsaZsa "Allemaal rokjes". Fien en Yane zijn even oud en dragen dezelfde maat, dat is handig. Ik maakte maatje 8 jaar en die zit prefect, met een verstelbare elastiek in de taille en gevoerd met wit katoentje.

Patroon: Klokrokje uit "Allemaal rokjes"
Stof: Daaidieka




donderdag 1 mei 2014

Rokje 'Pauline'

Het rokje 'Pauline' uit Zelfgemaakte Kleertjes 2 stond al even op mijn to sew-lijstje. Een rokje dat ook erg goed staat voor wat oudere meisjes. Ik naaide maat 8 jaar voor Yane, maar dat zit nog heel erg ruim voor haar. Dat hebben we opgelost met een verstelbare elastiek in de taille (in plaats van een vast stukje elastiek). De knoopjessluiting heb ik ook vervangen door een blinde rits in de zijnaad. Het stofje kocht ik online bij Klijntje.




Patroon: Pauline uit Zelfgemaakte Kleertjes 2
Stof: Klijntje