Pagina's

vrijdag 28 februari 2014

Een Dalmatiƫr

Neen, we hebben geen hond gekocht. Al zou Yane dan dolgelukkig zijn, ze vraagt er al even naar... Maar voor Carnaval wilde ze graag een dalmatierpak. Een wens waar ik wel aan toe wilde geven! Ik besloot een pakje ergens online te bestellen. Maar ik kwam al snel tot de conclusie dat ze enkel verkrijgbaar zijn in kleine kindermaten of in volwassenmaten. Dus besloot ik eentje te naaien. Het oorspronkelijke patroon is van een haaienpak (Burda 2013). Ik maakte het pak ook wat breder, zodat ze over haar jas kan dragen. De kap pasten we tot aan tot een hondenexemplaar (verkleedboek Disney van Knippie). Ze is in de wolken met haar pak, dus mama ook tevreden.







woensdag 26 februari 2014

Met een vleugje goud (2)...

Deze keer niet voor Yane. Maar ditmaal een vleugje goud voor de man des huizes. Wij gingen samen op stoffenjacht (Luik) en hij hielp het stof voor zijn nieuwe mouwloze colbert mee kiezen. Tot daar zijn hulp, het naai-werk was voor mij... Patroon is zelf getekend.





zondag 23 februari 2014

Pyjama-tijd

Kleine meisjes worden groot. Dat merkten we hier aan de pyjama's. Het was de hoogste tijd voor enkele nieuwe. Slaapkleedjes zijn hier trouwens absoluut uit den boze. Voor deze pyjama gebruikte ik het patroon van een legging en (lichtjes gecentreerde) t shirt uit de Ottobre. De legging maakte ik ietsje breder en de t shirt een stukje langer. 




En kijk eens... Met je nieuwe pyjama kan je ook gezellig thuis chillen en iets lekkers bakken....

vrijdag 21 februari 2014

Het vergeten feestkleedje

Ik naaide voor de afgelopen feestdagen nog een kleedje voor Yane. Totdat ik mij een paar dagen geleden realiseerde dat er nog geen foto's van postte...




Patroon: Stof voor Durf het Zelvers
Stof: De Stoffenkamer
Voering:Ikea



zondag 16 februari 2014

Nog een Butterick B4443

De Butterick B4443 is een patroon dat mij in de smaak valt, een zaligheid om te dragen. Dus dat vroeg om vervolg.. En dit is een budgetvriendelijk kleedje geworden. Het stofje scoorde ik voor 5€/meter op de verkoop van Something Strange.






woensdag 12 februari 2014

Met een vleugje goud

Op de laatste stofverkoop van SomethingStrange heb ik mij eens goed laten gaan, ik bracht een heel voorraadje mee. Waaronder ook dit stofje. Veel heeft dit niet nodig: een simpel modelletje met wat goud-accenten.






Patroon: Stof voor durf het zelvers
Stof: Something Strange
Voeringstof: Limbutex

zondag 9 februari 2014

Een proef-bloeske voor mijzelve

Ik wilde nog eens wat voor mijzelf naaien. In de kast lag al lang een goedkoop lapje tricot van de markt in Maastricht. Ideaal om een eerste patroon uit te testen: model 104 uit Burda 9/2012. Het truitje is goedgekeurd, dus er zullen er ongetwijfeld nog volgen. Ideaal om naar het werk te gaan, want ik zit de hele dag (enfin, feitelijk halve dagen) tussen kleutertjes.




woensdag 5 februari 2014

Voor de verkleedkoffer

Een tijdje geleden ruimden we de verkleedkoffer op. De te kleine kleertjes zwierden we aan de kant en al snel kwamen we tot de conclusie dat er gerust (terug) wat bij kan. Een cirkelrokje (met stijve voering voor extra zwiereffect) en een sjaaltje. Meer moet dat niet zijn. Kijk eens hoe blij ze er mee is...






Cirkelrok: Allemeaal rokjes Mme ZsaZSa
Fluo geel stof: markt Maastricht
Zilver Zigzag lint: Markt Maastricht

maandag 3 februari 2014

Mara-jurk voor Yane vraagt jouw stem

!!! Je kan elke dag opnieuw stemmen !!!
Een dikke dankjewel aan iedereen die reeds stemde...

Een Mara-jurk voor Yane

Deze jurk naaide ik enkele weken geleden. Het is een kleedje gebaseerd op het patroon Mara van Compagnie. En momenteel loopt er een wedstrijd bij Compagnie M. waarbij ik jullie stemmetjes kan gebruiken! Als jullie deze jurk mooi vinden, willen jullie dan aub even stemmen?
Dat kan door op op deze link te klikken en dan op het hartje (rechts boven) te klikken.

Alvast bedankt allemaal!

zaterdag 1 februari 2014

Zo moeder, zo dochter

Ruim een maand geleden naaide ik een rokje voor Yane. Maar ik naaide ook eentje voor mijzelf, in hetzelfde stofje en ook met een zilver paspelbandje. Deze rok is echt een zaligheid om te dragen. Ik heb ze al veel aan gehad. Maar ik wilde wachten met erover te bloggen totdat we een leuke moeder-dochter foto zouden hebben. Maar om de Ć©Ć©n of andere reden is het het er nog niet van gekomen om onze rokken op hetzelfde tijdstip te dragen. Dan maar zo...

Stof: markt Maastricht
Patroon: Burda n° 2 - 2010