Pagina's

maandag 29 juli 2013

Eentje op bestelling...

Normaal doe ik dat niet, naaien voor anderen. Maar deze keer ging het om een simpel A-lijntje in ongeveer dezelfde maat als mij. En het past, oef!


Patroon: knipmode 06/2010
Stof: rode gabardine: de Stoffenfee

zondag 28 juli 2013

Mijn vakantiegevoel #4

In het begin van de week trokken opa, oma, de nichtjes en Yane naar het blotevoetenpad en naar een zwemplas in Rekem. Een dag vol pret en avontuur.
We brachten ook een avondje door bij de huisdokter en op de spoeddienst.Niet echt vakantiegevoel, maar het was toch wel even spannend of Yane alsnog kon meegaan op Chirokamp. Er moest een propje uit haar oor verwijderd worden die tegen haar ontstoken trommelvlies drukte. Heel pijnlijk volgens de dokter, maar ze heeft zich dapper gedragen en mocht toch mee op kamp. Een grote opluchting voor Yane! En af en toe kunnen we een glimp van 'r opvangen via de kampblog.

Mijn vakantiegevoel is een initiatief van MaMarina.



vrijdag 26 juli 2013

Yane @Chiro

Het is hier maar stilletjes in huis. Eergisteren is Yane op Chiro bivak vertrokken. En zoals elk jaar is het bivak helemaal in een thema gegoten, met dit jaar als thema 'de oermens'. Ze mochten verkleed naar de kampplaats gaan. En voor deze keer mocht ik wel nog een kleedje naaien voor haar:

Patroon: stof voor durf het zelvers
Stof: markt in Maastricht



woensdag 24 juli 2013

Een test-bloesje

In de Knipmode 06/'12 zag ik een leuk hemdsbloesje. Maar veiligheidshalve naaide ik toch maar eerst eentje in een oefenstofje. Dit bloesje naaide ik al even geleden, voor mijzelf. Maar de laatste weken wordt het heel vaak gedragen door mijn moeder. Zij is onlangs gevallen met de fiets en met een gesloten sleutelbeen is een bloesje met knoopjes toch net iets handiger.

Ik ben tevreden van het model en de gekozen maat. Dus binnenkort volgt er eentje, in het echte stofje!

Patroon: Knipmode juni 2012, model 28
Stof: stoffenspektakel

maandag 22 juli 2013

Mijn vakantiegevoel #3

Elke vakantie spreken wij een keer af met Mira en Co en dat is al verschillende jaren zo. Afgelopen dinsdag gingen we samen naar de Kattevennen om te minigolven:
En we gingen ook naar het dino-museum:
Er kwamen afgelopen week ook enkele vriendjes spelen:
Maar door de zomerse temperaturen van afgelopen week, werd er vooral genoten van het zwembadje en ijsjes:
En we pikten ook nog een gezellige BBQ mee. Vakantie is zalig!!!!!!!!!!!
Gisteren gingen we G. een bezoekje brengen in Genk. Als hij ergens in buurt aan het werk is, proberen we altijd eens langs te gaan. En we kwamen er nog bekend volk tegen, nl. Pluisje. Weer ne leuke babbel gehad.


Mijn vakantiegevoel is een initiatief van MaMarina.


zondag 21 juli 2013

Een zonnehoedje

Over enkele dagen vertrekt ons klein spookje op Chiro-kamp, acht dagen! Zij kijkt er enorm naar uit en telt de dagen af om te mogen vertrekken... En ik maakte nog een zonnehoedje om mee te nemen op kamp. Het zal goed van pas komen bij deze zomerse temperaturen...

Patroon: Hampton Hat van Heidi & Finn
Stof: IN de Beer
Bolletjesstof: Limbutex







donderdag 18 juli 2013

Een tussendoortje

Als tussendoortje naaide ik nog een zomers pyjamaatje voor Yane. Op het stoffenspektakel mocht ze zelf een tricootje uitkiezen voor haar pyjama. Het werden geen bloemetjes, geen streepjes of sterretjes, ... maar stoere politiewagens. Ach ja, moet kunnen he!


Beide patroontjes (legging en tshirt) komen uit de Ottobre. Nog eens een dikke merci, Mira! Het t shirt verlengde ik een heel stuk en is lichtjes gecentreerd. 

zondag 14 juli 2013

Mijn vakantiegevoel #2

Ik had weer prijs: gestoken door één of ander beestje en een infectie opgelopen. Maar na wat rust en twee antibioticakuren gaat 't al een stuk beter. Maar ondertussen beleefde Yane, samen met 'r papa, de tijd van haar leven. Ze ging namelijk voor 't eerst kamperen, in de Ardennen, vier dagen. Voor Yane vakantiegevoel ten top:

Er werd gebarbecued:

Marshmellows gebakken:

Er werd gesmuld van kwarteleitjes:

Maar ook van verloren brood en vers gezette koffie:

Yane was veel te vinden in de Semois met haar visnetje:

En heeft er een visje gevangen:

Kajakken was haar voor de top-activiteit:





 Mijn vakantiegevoel is een initiatief van MaMarina
Meer vakantiegevoel bij: een huis in de straatMademoiselle Adinda

vrijdag 12 juli 2013

Het wereldkampioenschap

Eind juni mocht manlief naar het wereldkampioenschap in Nice. Omdat zijn vorige vestje veel geluk heeft gebracht, mocht ik er nog eentje naaien. Het stofje scoorden we op de markt in Maastricht.




Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar het resultaat. Hij eindigde als vijfde. Vorige keer mocht Yane life mee gaan supporteren (nog niet schoolplichtig zijn heeft zo soms zijn voordelen).


 Maar deze keer supporterde ze mee vanaf het thuisfront voor haar grote held.