Pagina's

donderdag 28 februari 2013

Waar is de zon?

Hier rolde afgelopen week nog een zomers setje vanonder de naaimachine: een rokje en een t shirt. Een simpel, effen t shirt en simpel rimpelrokje met voering en verstelbare elastiek.




Stof rokje: Annamarieke
Stof tricot: Fragile
Stof voering: effen wit katoen - Limbutex
Stof lendenband: effen blauw katoen - Kreatuurtje

zondag 24 februari 2013

S.O.S.

Mag ik even jullie hulplijn inroepen? 
Momenteel ben ik bezig aan een tussenseizoens-manteltje voor Yane. Maar ik wil graag ook een jasje maken voor haar met een kap. Oma haalt Yane vaak 's middags met de fiets af aan school, dus een jasje met kap is echt onmisbaar. Maar helaas heb ik totnutoe nog geen enkel mooi modelletje (patroon) tegen gekomen. Iemand tips? In welke Knippie, Ottobre,... staat er een leuk jasje met kap? Of een link naar een koop-patroon mag ook!

Ondertussen zie ik ook dat onze blog inmiddels 500 volgertjes heeft. Haast niet te geloven! Bedankt allemaal voor jullie bezoekjes, interesse, talrijke reacties,... Doet ons echt heel veel plezier! Merci! 

zaterdag 23 februari 2013

Haute couture 'Yane'

Terwijl ikzelf mij bezig hield met het maken van dit rokje, vroeg Yane of ze ook een rokje mocht naaien. Ze dook in de lapjesbak en ging aan de slag met de stofschaar, naald en draad. Even later showde ze mij dit resultaat, wat ze dus volledig met de hand in elkaar naaide:



woensdag 20 februari 2013

Voor oma

nog een rokje erbij
Ik schreef het hier al vaker, het rokjes-patroon uit de Knipmode van 06/2010 is echt mijn favoriet rokjes-patroon. Maar blijkbaar denkt mijn moeder er ook zo over... Het fleurige stofje koos ze bij Annamarieke en ik mocht er een rok van maken: met klepjes een stolpplooi.




zondag 17 februari 2013

Alaaf!

Carnavalstoet in Bilzen
Voor mij hoeft het niet, al die carnaval-gekte. Maar de dochter vindt het geweldig (net zoals waarschijnlijk alle andere kinderen) om naar de carnavalsstoet te gaan kijken. Het tasje van MaMarina deed goed dienst om alle snoepjes in weg te stoppen...







vrijdag 15 februari 2013

Vakantie

Wij hebben genoten van een weekje vakantie. Ook deze week was weer goed vol gelpand, gelukkig met allemaal leuke dingen. Veel tijd om te naaien bleef er dus niet over. Maar tussendoor kon ik toch dit kleine projectje afwerken:
De 101 keer herbruikbare tas stond al een hele tijd op mijn to-do-naailijstje. Want mijn Blokker-exemplaar van 1€ is langs alle kanten gescheurd. 't Werd dus de hoogste tijd....
Patroon: recept 10 uit Zo Geknipt
Blauwe stof: Ikea
Gebloemde stof: gewonnen bij Catherine

vrijdag 8 februari 2013

Carnaval in de school

Het zag er even naar uit, dat ze ook vandaag niet naar school kon wegens buikgriep. Maar vanmorgen voelde ons madammeke zich gelukkig weer kip-lekker. Oef, ze hoefde carnaval in de school niet ze missen, want ze kijk er echt wel heel erg naar uit... Een clownpak wilde ze graag dragen en daar mocht ik voor zorgen.
U ziet het! Ze is weer terug de oude, helemaal genezen!


De stofjes kocht ik spotgoedkoop in de Limbutex. Voor de broek nam ik het patroon van een pyjamabroek (dat ik zelf overtekende van een bestaande broek). Voor het bloesje baseerde ik mij op dit patroon. In de rug voorzag ik wel een rits ipv knoopjes. Alleen valt het pakje wat nipt uit, ik vrees dat ik volgend jaar een nieuw kan maken...

woensdag 6 februari 2013

zaterdag 2 februari 2013

Eentje voor mijzelf

een rok
Het kriebelde om nog eens een rok voor mijzelf te maken. Weeral maar eens het model uit de knipmode 06/2010. Ik blijf dit een fantastisch patroon vinden! Het stofje, een zwart wolletje met een vleugje blauw scoorde ik voor een appel en ei in de Limbutex...