Pagina's

dinsdag 31 januari 2012

Een zomerjurkje...

...voor Yane
Het patroontje tekende ik zelf. Maar ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat ik hier mijn inspiratie vandaan haalde. In de middenrug zit een blinde rits. Omdat de stof zelf al redelijk dik is, voerde ik enkel het bovenstuk. Het stofje komt van Den Beer. 

De foto's zijn al even voor het weekend genomen. Je kan zien hoe pips ze er toen uitzag en donkere rangen onder haar oogjes (buikgriep)...


Het kleedje zelf is nu nog aan de lange kant. Maar 't is natuurlijk nog even voor de zomer komt piepen (en innemen kunnen we nog altijd indien nodig).

maandag 30 januari 2012

Een extra vrije dag

Vandaag werd er gestaakt in de school van Yane, dus bleef ik vandaag ook een dagje thuis. Dat er net op die vrije dag buiten een wit tapijt ligt, is een meevaller! Daar werd dus gretig van geprofiteerd en Yane was in de voormiddag vooral buiten te vinden...



En daarna werd er gebakken en versierd. En dan naar de turnkring, als ze niet staken tenminste...



zaterdag 28 januari 2012

Over ziek zijn en wiebeltandjes...

Helaas was er hier weer eentje geveld door de buikgriep. Vorige week had ze al prijs, toen was het gelukkig maar één dagje. Maar deze week had ze het goed zitten: buikpijn, overgeven en diarree. Het werd dus een weekje thuis uitzieken (met een goede beurtrol: mama, papa en oma)... En oef, ze is er nu gelukkig weer bovenop! Hopelijk blijven die beestjes nu even weg.
Onderussen staat er bij haar ook een tandje los, haar eerste tandje! Ze keek hier zo naar uit en was in het verleden jaloers op ALLE kindjes met een wiebeltand. Nu is het eindelijk dus ook zover bij Yane! Iedereen die ze tegenkomt, zal 't geweten hebben... 



woensdag 25 januari 2012

Soms loopt het ook mis...

Ik zag dit:

En ik maakte dit:


De rok is gewoon een kar te groot, zeker één a twee maten. Ik weet niet waar het mis is gelopen, want ik heb het patroontje wel drie keren gecontroleerd alvorens het stofje te knippen. Gelukkig was het geen al te duur stofje (een solden-stofje, nog van vorig jaar). Dit patroontje zwier ik meteen aan de kant. En we beginnen weer vol goede moed aan een nieuw naaiprojectje....

maandag 23 januari 2012

Een hoesje voor de Nintendo DS

Een tijdje gelden naaide ik al een zakje en tasje voor de Nintendo als cadeautje van de Sint. Maar toen ik dit hoesje en de bijhorende (en zéér duidelijke) werkbeschrijving zag, kriebelde het toch om een nieuw exemplaar te maken. Ik liet Yane een stofje uitkiezen en een uurtje of twee later was de klus geklaard...




Stofje: Fabricworm

zaterdag 21 januari 2012

Een regenachtige dag

Dus trokken we nog een keer naar Funville in Maastricht 
voor wat speelplezier in de binnenspeeltuin, knutselen, poffertjes eten,...
en dolle pret met nichtjes Fien en Kaat!
En nadien logeren bij Fien en Kaat! Dubbel feest!



vrijdag 20 januari 2012

Een Tammy voor Yane

Eindelijk! In blogland zag ik al vele, vele mooie Tammy's passeren en eindelijk kwam het ervan om ook hier eens eentje te naaien. Met dank aan Mira voor het patroontje! Ik bracht wel enkele aanpassing aan: zo maakte ik het rugdeel wat minder breed en voorzag ik het rokje van een (blinde) rits en een verstelbare elastiek. Het is een zomerse versie geworden (wegens een teveel aan winterrokjes) met knalgele voering.




Stof: In den Beer

dinsdag 17 januari 2012

Nieuwe kussenhoezen

De kussenhoezen zijn gemaakt volgens deze duidelijke handleiding. Hoewel ik enkele metertjes paspelband had aangekocht, heb ik ze toch achterwege gelaten. Ik vond het net iets te druk worden met.




zaterdag 14 januari 2012

Van Katoen tassen

Een poos geleden deed Eloleo op haar blog een oproep om met zijn allen boodschappentassen te maken voor het goede doel 'Van Katoen'. Ik kon deze oproep echt niet negeren en ging ook aan de slag. Ik maakte vier exemplaartjes. En echt waar, deze tas is poepsimpel en bovendien heel leuk om te maken. Wil je ook graag aan de slag gaan? Hier vind je de handleiding. Ik zag net dat de teller momenteel op 163 staat, dus er zijn nog wat tassen nodig om aan die 750 te graken. Dus komaan!



donderdag 12 januari 2012

Een rok...

... voor mijzelf deze keer. Ik heb mijn lievelingspatroontje nog eens uitgehaald, namelijk de Knipmode juni 2010 rok. Deze keer heb ik de paspel achterwege gelaten en werden het klepjes. Het stofje kocht ik onlangs op een uitverkoop.





zondag 8 januari 2012

De chefkok des huizes

Ik ben weer goed verwend! Onlangs gingen tante Anne en nonkel Luc naar Venetië en ze brachten voor mij dit prachtige souvenir mee; een keukenschort en een koksmuts. Uiteraard moest dit setje onmiddellijk uitgetest worden. Dus gingen we aan de bak...

BEDANKT !





vrijdag 6 januari 2012

Knutselen met papa

Een huisje en een voederbakje voor de vogeltjes





Foto's zijn van mindere kwaliteit, want 't was al donker buiten.

woensdag 4 januari 2012

FunVille in Maastricht

Het wordt stilletjes aan een traditie, in de vakanties een uitstapje doen met Mira en de kids. Deze keer ging de trip naar Maastricht: een beetje shoppen, een hapje eten, maar vooral veel speelplezier (voor de kids) en bijkletsen (voor de mama's) in FunVille in Maastricht.

Merci Mira, het was weer een toffe dag! We tellen al af naar de volgende vakantie...


Met dank aan Mira voor de fotootjes

maandag 2 januari 2012

Samson & Gert Kerstshow

Enige tijd geleden won Yane vier tickets voor de Samson en Gert Kerstshow (met de kleurwedstrijd van de Fun). En vandaag was dan de dag. Oma en nichtje Kaat gingen ook mee en al in de voormiddag vertrokken we per trein naar Antwerpen. We gingen naar de zoo, aten frietjes in de Mc Donalds en gingen natuurlijk naar de show kijken. Het was een mooie dag, merci Fun!