Pagina's

zaterdag 31 december 2011

Daaaaag 2011

2011 is alweer bijna voorbij...
Wij wensen jullie een prettig eindejaar

en een schitterend Nieuwjaar!



donderdag 29 december 2011

Over werken en genieten

Wij (Yane en ikke dan toch) hebben twee weekjes vakantie, maar thuis wordt er hard gewerkt. De ganse benedenverdieping wordt geverfd/behangen. Gelukkig is opa hier een kei in en neemt hij dit graag voor zijn rekening en hebben wij dus erg veel geluk! Bij ons thuis ziet het er voor de moment dus zo uit:


Niet veel tijd om te naaien dus. Dus het zal hier de komende daagjes, weekjes (want na de verf-werken wil ik de grote kuis doen) wat stiller zijn. Vandaag was maar een regenachtige dag. Geen weer om buiten te spelen en thuis te veel stof, dus trokken we nog eens naar Kinderstad in Heerlen






woensdag 28 december 2011

Kleedje voor oma

Ik heb het patroontje van het Burda 7828 - kleedje nog eens uitgehaald. Deze keer werd het een kleedje voor oma, met lange mouw. Het stofje (markt Maastricht) is een dikke, zachte tricot, want oma heeft het graag lekker warm...



donderdag 22 december 2011

Fijne feestdagen!

Aan al onze lieve bloglezertjes:
gezellige Kerstdagen en
een TE GEK nieuwjaar!


woensdag 21 december 2011

vrijdag 16 december 2011

Over verrassingen

Ik had vandaag een dagje vrij en als verrassing stond ik deze middag aan de schoolpoort (ipv dat Yane naar oma/de eetzaal zou gaan) en gingen we samen een pannenkoek eten.


En afgelopen week ontvingen wij dit PRACHTIGE kerstkaartje. Het deed ons enorm veel plezier om  uit blogland een kaartje te mogen ontvangen. Yane en (zelfs) manlief waren onder de indruk van het kaartje. Nog eens bedankt!


Kanjerketting

Hulp gevraagd voor de kanjerketting
Het enige wat je moet doen,
gewoon even een reactie achterlaten

*Klik op de afbeelding*

maandag 12 december 2011

De feestjurk

De feestdagen staan weer voor de deur en daar hoort natuurlijk een nieuw kleedje bij. Of niet soms? Onze meid wordt groot, dat is duidelijk! Want het basis A-lijn-kleedje dat ik steeds als standaard patroontje gebruikte, is nu echt te klein. Dus tekende ik een nieuw, knipte het geheel doormidden zodat ik een jurk uit twee delen verkreeg. En ik voegde twee stolpplooien toe in voor en rug. De patroontjes van het kraagje en de klepjes gebruikte ik eerder al eens voor deze jurk. Het stofje komt van hier.





donderdag 8 december 2011

De geklede broek & weer in de prijzen gevallen

Even geleden maakte ik mij twee geklede broeken. Die zitten echt fantastisch, dus haalde ik het patroontje nog maar eens uit en maakte ik nog een exemplaar. Deze keer ging ik voor een bruine versie, want die had ik nog niet.


Fotograaf: Yane
Stof: Limbutex
Patroon: Burda 12/'99 (model 120)
En gisteren vonden we dit leuke pakketje in onze brievenbus, het is de give away die wij onlangs wonnen bij Jumare. Kijk eens wat een mooi pakketje! Wij zijn er echt heel blij mee! Nog eens bedankt!



woensdag 7 december 2011

Pakjesavond

Maandagavond was er een pakjesavond bij de Knappe Knoopjes. Aan iedereen werd er gevraagd om een klein cadeautje te maken (of kopen) voor een ander. Ik maakte een pennenzak (eigenlijk maakte ik die al eerder) en een clutch.

Ik was blijkbaar niet de enige met het gedacht om een clutch te maken voor de pakjesavond ('t is dan ook een prachtig tasje), want ook zij en zij naaide er eentje. En wonder boven wonder grabbelde ik eentje daarvan uit de zak.


Nog eens merci, Mira! Ik ben super-blij met mijn pakje. Want nu hoef ik voor mijzelf geen clutch meer te naaien, want dat was ik van plan!

dinsdag 6 december 2011

Een vrije dag

Vandaag een school-vrije-dag voor Yane, dus nam mama ook maar een dagje verlof. En wij hebben ervan genoten. We hebben de kerstboom samen versierd, met buurjongen Kobe gespeeld en deden een uitstapje naar de Ikea (en kochten stofjes en aten Zweedse balletjes). Zo mogen er nog vele dagen zijn.  Nog maar (een kleine) drie weekjes te gaan en dan twee weken vakantie!!!!!!!!!!

zaterdag 3 december 2011

Naaien voor de Sint

Hier is de Sint vannacht al langs geweest, kwestie van een beetje te verdelen. Yane bestelde een Nintendo Dsi en kreeg die ook. Daar horen natuurlijk bijhorende tasjes bij: een beschermhoes, een ritstasje om de spelletjes in te bewaren en een schoudertasje om alles gemakkelijk mee te nemen.
De patronen zijn zelf getekend. Het schoudertasje op basis van de messenger bag en het beschermhoesje op basis van de laptop-hoes. Het stofje en de voeringstof komen van de Ikea.




vrijdag 2 december 2011

Herfst-knutsels

Afgelopen woensdag was een prachtige herfstdag. Dus trokken wij 's namiddag op pad om blaadjes te zoeken en vervolgens te knutselen: schilderen met wattenstokjes (dit idee zag ik hier), een bladeren-ketting rijgen en blaadjes afdrukken dmv verf.