Pagina's

zondag 30 oktober 2011

Over feestende, vroege vogels

De hele week moet Yane wakker gemaakt worden om 7u45. Is het dan weekend, is ons dametje steevast om 7u paraat. Dus vanmorgen om 10u waren wij al koekjeskoek aan het maken. Zij deed ons goesting krijgen hierin... We gebruikten dit recept, maar sopten de koekjes eerst nog in koffie.




Daarna mocht ik mee gaan feesten. Hiep hiep hoera, tante Anne werd 60 jaar!








zaterdag 29 oktober 2011

Een zwemtasje

Als basis vertrok ik van dit patroon, maar ik deed hieraan enkele aanpassingen. Ik maakte de klep iets minder hoog en maakte de tas iets breder, zodat er zeker twee handdoeken en en een badpakje in passen. Ook voorzag ik een verstelbaar riempje in plaats van eentje op vaste lengte. De toile cirée (zodat de tas zeker waterbestendig is) en de tassenband kocht ik onlangs op het stoffenspektakel. Ik gebruikte de tassenband ook om wat extra gele accenten aan de tas te geven. Het gele stofje (waarmee de klep is gevoerd) komt van hier.



Een nieuwe zwemtas moet uitgeprobeerd worden. Niet toch? Dus trokken we met het gezinnetje naar Center Parcs Erperheide voor een avondje waterpret!



Dit is dan meteen mijn eerste naaiervaring met toile cirée. Maar eigenlijk verwerkt zich dit vlotjes. Dus maakten we meteen nog twee hoesjes om in de boekentas te stoppen. Eentje voor haar kaftje van Frans en  heen- en weerschriftje en dan nog eentje voor het vriendenboekje.


vrijdag 28 oktober 2011

Halloween

Ten huize Yane worden er tegenwoordig:

Spookachtige tekeningen geschilderd:


Heksensoep met spinnetjes gemaakt en gegeten:


Slijmerige spookjes en monstertjes geknutseld:


En zo en dan heerst er een Halloween sfeertje in mijn brooddoos:

woensdag 26 oktober 2011

Nog stemmetjes gezocht!

Update: Yane staat momenteel met haar 121 stemmen op de 2de plaats.
Bedankt iedereen!
Maar er zijn nog klikjes nodig...

Yane haar foto staat in het online fotoalbum van 'Het Belang van Limburg' en nu willen we zoveel mogelijk stemmetjes voor haar foto verzamelen... Willen jullie aub even op haar foto stemmen? Stemmen kan via volgende link:


Alvast een dikke dankjewel in naam van yane!

maandag 24 oktober 2011

Nog maar eens...

Een knip juni '10 rok. Deze maakte ik al verscheidene malen. Dat kon u hier, hier en hier al zien. Maar een winterse versie had ik nog niet. Afgewerkt met blinde rits in de zijnaad, voering en paspelband.



Patroon: Knipmode juni 2010
Fotograaf: Yane



zaterdag 22 oktober 2011

Moeten er nog potloodrollen zijn?

Afgelopen week nog maar eens vier potloodrollen gemaakt. Ik vind dit een ideaal extraatje (voor kinderen) om af te geven als extraatje bij een centje of cadeaubon (en er worden weer een boel restjes stof weg gewerkt).



Dit is dan ook meteen de allereerste keer dat we iets zelfgemaakt afgeven als cadeautje aan een ander. En ook al 't dan als extraatje, ik blijf mij hier onzeker over voelen. Gaan ze 't wel mooi vinden? Kan 't wel om iets zelfgemaakt af te geven? Is 't wel mooi genoeg afgewerkt?...
Maar tot nu toe kreeg ik alleen nog maar positieve reacties. Zo zou Yane graag bij haar verjaardag, in de klas, trakteren met iets dat door mamalief is genaaid.... Zullen we dan toch maar.... Gelukkig heb ik nog een zee van tijd! Als jullie leuke zelfmaak-ideetjes hebben, mag je mij deze altijd bezorgen, met heel veel plezier!

woensdag 19 oktober 2011

Na blauw komt grijs

Onlangs ondekte ik het perfecte broek-patroontje (Knippie, december - januari 2010, model 10) voor Yane. Dat vraagt dan natuurlijk om bandwerk. Na de iets fellere versie van vorige keer, gingen we deze keer voor een wat neutralere kleur. Ik maakte de pijpjes onderaan ook ietsje smaller zodat deze broek in de botjes gedragen kan worden. Dat patroontje ga ik goed bewaren, want het zit haar echt als gegoten...





Voila, Yane is weer een broekje rijker. En nu? Nu ga ik eindelijk nog eens iets voor mijzelf naaien...

maandag 17 oktober 2011

In de prijzen gevallen...

Onlangs namen we deel aan deze leuke give away bij Karmijn & Kobalt (ga zeker en vast eens op haar blog kijken, want ze maakt werkelijk prachtige dingen). En we hadden veel geluk, want Yane won een prachtige muts. Ze past haar perfect, de kleuren passen prima bij haar manteltje en ze staat er mooi mee. Oordeel zelf maar:





zondag 16 oktober 2011

Over kampen bouwen, lekker ravotten en churros eten

Vandaag een zonnige herfstdag! Heerlijk zonder jas buiten in het zonnetje lopen. Wat een fijn gevoel. Wij waren vandaag dan ook voornamelijk buiten te vinden. Zo trokken we met de fiets naar mijn kamp (ik ben samen met oma een kamp aan het maken) om nog een beetje verder te bouwen. En dan reden we verder met de fiets richting speeltuin...

Thuis hebben we dan zelf churros gemaakt, de eerste keer. Ze zagen er ongeribbeld uit, maar ze waren heel lekker van smaak.

Voor degene die nu ook hierin zin hebben gekregen. Het is echt heel eenvoudig te maken en ze zijn bijzonder lekker!

Ingrediënten:
100 gram bloem
1/2 theelepel zout
3/4 deciliter water
2 eieren
suiker
50 gram boter
frietvet
Bereidingswijze:
Breng het water met de boter en het zout aan de kook. Voeg de bloem in een keer toe een roer tot het deeg van de pan loslaat. Roer een voor een de eieren er door. Doe het deeg in een spuitzak en spuit de bergjes in het verhitte frietvet (je kan het deeg afknippen met een schaar). Bak de churros gaar in frietvet en bestrooi ze dan met suiker.

zaterdag 15 oktober 2011

Welkom

In het klasje van juf Yane!

In het klasje van Juf Yane wordt er hard gewerkt 

 Gelukkig allemaal flinke kleutertjes in het klasje

 De juf moet hard werken

en wordt het aanwezigheidsregister nauwkeurig ingevuld

Give Away - de uitslag

We waren overdonderd door al die reacties (104) op onze give away. Heel leuk! Bedankt aan iedereen om deel te nemen. En ons kleine kinderhandje des huizes koos zonet de winnaar:







Proficiat, Karen! Stuur je even een een mailtje met je gegevens naar: katja_bollen at hotmail dot com? Dan komt de give away binnenkort naar jou toe. En aan alle anderen: niet getreurd hoor, er volgt binnenkort zeker en vast nog een keertje een give away!

donderdag 13 oktober 2011

Kikkers voor Fien

Dit kikkerstofje lag al even thuis klaar om verwerkt te worden. Nichtje Fien koos dit stofje hier en ik maakte er net hetzelfde kleedje van als dit model. Uit de restjes kregen we nog een haarband:



woensdag 12 oktober 2011

Give Away

Vergeet de Give Away niet!
Onze blog heeft ondertussen (meer dan) 200 volgertjes! Om dat te vieren, geven wij graag een give away weg. Deze keer is het een klein verrassingspakketje:



Het pakketje bestaat uit 3 Knippies (1 Knippie en 2 extra bijlages van Knippie), een lap retro bloemenstof (1.5m * 1.4m), 3 setjes knopen, een Hello Kitty aplicatie en roze paspellint.

Om kans te maken op deze give away:
* ben of word je volger van onze blog
* laat je hieronder een reactie na
* reclame op je eigen blog verdubbelt je deelnamekans
* meedoen kan tot en met 14 oktober 2011


!!! Op 15 oktober trekt een onschuldig kinderhandje een winnaar !!!