Pagina's

donderdag 29 september 2011

Leuke post

Gisteren zat er een super leuk pakketje bij de post. Ik mocht het zelf open maken en werd helemaal blij van de inhoud. Wij wonnen onlangs een give away bij Madebyjuliettejet en vandaag is deze dus toegekomen. Het is een waar verrassingspakket vol leuke spulletjes: een haarband, strijkapplicaties, roosjes, een zakdoekzakje, een sleutelhanger, een hartjeshanger, knoopjes (hele leuke!), stofjes, een lapje glitter-vilt, gelukssterretjes,...

Bedankt! Wij zijn er heel erg blij mee!



woensdag 28 september 2011

Kleedje in tricot

Eindelijk nog eens iets voor mijzelf kunnen naaien. 
Een kleedje in tricot.


Stof: markt Maastricht
Patroon: Burda N° 7828
Fotograaf van dienst: dochterlief (5 jaar)

zondag 25 september 2011

Gezocht

Hallo allemaal, ik zou graag volgend truitje willen maken... Iemand die toevallig het patroon (PDF-patroon)  in haar/zijn bezit heeft en het zit zitten om te ruilen met een ander patroontje (ook een PDF-patroon)?

En ondertussen gevonden! Heel erg bedankt!


Ik wil er graag zo snel mogelijk aan beginnen vandaar mijn oproepje...
Alvast bedankt!

zaterdag 24 september 2011

Getagd

Ik ben getagd door Mira. Merci Mira!
Het is nu de bedoeling dat ik 10 dingen over mijzelf schrijf 
en dan weer anderen in blogland aan tik. 


1. Ik ben een ochtendmens en kan bergen werk verzetten vroeg in de morgen. 's Avonds ontspan ik liever achter de PC of naaimachine.
2. Ik ben erg gesteld op orde, structuur en netheid en Yane heeft dit duidelijk overgeërfd van mij. Soms tot grote ergernis van de man des huizes
3. Ik drink thuis altijd oploskoffie (terwijl manlief in de koffiewereld werkt).
4. Ik ben dol op kinderen, hoewel we er zelf maar eentje hebben. 
5. Ik heb een hekel aan vensters wassen en koken. Bakken daarentegen vind ik wel leuk om te doen!
6. Ik ben verslaafd aan Nutella. Ik eet elke morgen één boterhammetje met deze choco.
7. Ik werk bewust halftijds (nu al bijna 6 jaar) om er 's morgens en ' s avonds aan de schoolpoort te staan en uiteraard ook om het huishouden te beredderen
8. Ik hou van zonnige bestemmingen. Geef mij zon, rust en water (maar niet langer dan 10 dagen) en mijn vakantie is compleet
9.  Ik zou wat meer zelfvertrouwen willen hebben en wat assertiever willen zijn
10. Stipheid! Ik heb een hekel aan te laat komen en te laat-komers

Ik zou graag volgende personen willen taggen:

vrijdag 23 september 2011

Wij recycleren ook!

Op 12 september werd het startschot gegeven van de 'Ik recycleer' 14-daagse. Rechts onder prijkt er ook een 'Ik recycleer'-buttom op onze blog. Maar dan is het ook de bedoeling dat wij aan het recycleren gaan... Niet toch? Oef, we zijn nog (net) op tijd!
Op zolder lagen nog stukken blauwe stof van wat ooit een gordijn was:



En hiermee gingen wij aan de slag. De lappen waren niet hoog, maar gelukkig wel breed genoeg om een een kleedje voor dochterlief eruit te krijgen. De stijve, canvasachtige stof werd eerst gewassen, geknipt en genaaid tot dit:


De rode knoopjes komen uit grootmoeders knopendoos. Enkel de rode paspel en de blauwe, blinde rits zijn (nieuw) aangekocht. Totale kostprijs van deze jurk: 3.50€.



Edit:
Het patroontje is een eigen ontwerp
Vertrokken vanuit een A-lijntje, in tweeën gedeeld (boven- en onderstuk)
Twee brede stolpplooien in voor en rug
Kraagje overgenomen van een Japans bloesje (en een beetje vergroot)
Klepjes zelf getekend
Blinde rits in midden rug
Enkel het bovenstuk van het kleedje is gevoerd in een dun katoentje.


woensdag 21 september 2011

Cupcakes

Vandaag kwam er een klasgenootje na school mee naar huis. Een ganse namiddag hebben we samen leuke dingen gedaan: pannenkoeken gegeten, cupcakes gebakken en versierd (dat was weer even geleden),.. En vooral veel gespeeld!


Hieperdepiep!

Ons blogje bestaat vandaag vier jaar!


De vierde blogverjaardag al! En jullie hebben er iets geweldigs van gemaakt. Al die volgertjes, reacties en clicks op onze blog.

 Dankjulliewel allemaal!

zondag 18 september 2011

Heeft u ook last van dubbel zicht?


Ziet u ook dubbel? 
En neen, we hebben hier geen tweeling in huis en neen, we ook geen zusje geadopteerd. Deze rokjes zijn voor nichtjes Fien en Kaat. Ze schelen amper een jaartje! 
Het prachtige stofje koos mijn schoonzus in de shop van Vermiljoen en de rokjes werden gemaakt volgens deze handleiding.



woensdag 14 september 2011

Wintermanteltje

Een wintermanteltje maken stond al even op het todo-lijstje en het patroontje was al lang op voorhand gekozen. Om veilig te spelen werd er eerst een proefexemplaar gefabriceerd. Een geschikt stofje naar onze goesting vinden, was echter veel moeilijker. We hadden deze kleur in gedachten. Maar dat hebben we na verloop van tijd opgegeven en kozen dan maar voor een andere kleurtje. Het werd okergeel, naar 't schijnt ook een modekleurtje va deze herfst en winter, dat we kochten in Maastricht (markt). Het stofje is geen zuivere wol en mag in de wasmachine (oef!). Een proefexemplaar is niet voor niets een proefexemplaar, dus er werden enkele wijzigingen aangebracht: 4 rijen knopen ipv 2 rijen (de linkse rij knopen dient enkel ter versiering en dochterlief hoeft dus slechts 4 knopen te openen en sluiten ipv 8) en er werden zakken voorzien in de zijnaad...





dinsdag 13 september 2011

Het complete plaatje...

Enkele weken geleden naaide ik dit manteltje in regenjassenstof. Er ontbrak nog een kap aan de jas. Maar geen ramp, er was nog meer dan voldoende stof over om er eentje te maken. Totdat ik de tip kreeg van Sabje (merci he!) om een hoedje te maken. Een geweldig idee vond ik dit. En van haar kreeg ik een mooi patroontje (ook ne dikke merci!). En zo is het plaatje nu compleet:

zaterdag 10 september 2011

Net als mama?


In de week zat ik achter de naaimachine om dit af te werken. Terwijl ik druk in de weer was, ging Yane spontaan aan de slag met lege wc-rolletjes en stiften, om kleertjes te maken voor knuffel Kikki. Toen ze dan nog wat restjes stof, lint, knoopjes,... kreeg, was ze helemaal in de wolken. En mama kon ongestoord verder werken! Zo is iedereen tevreden!


woensdag 7 september 2011

Turnzakje

Eergisteren stak er een briefje in de boekentas van Yane met de mededeling om turnpantoffeltjes/sportschoenen in een turnzak mee naar school te nemen. Turnpantoffeltjes zijn we gaan kopen in de sportwinkel, maar de turnzak maakten we zelf.  Ze koos zelf de stofjes uit de stoffenvoorraadkast en met de werkbeschrijving van Noodlehead gingen we aan de slag:



Stofjes
Bolletjes: Koekepeertje
Bedrukt: Vermiljoen
Fushia roze: Limbutex

dinsdag 6 september 2011

Poezen in een rokje

De stof van dit rokje koos dochterlief zelf aan de stand van Vermiljoen (Handmade in Belguim). Mama vindt dit stofje niet zo schoon, maar de dochter is er dus verzot op! De schattige poesjes werden verknipt tot een rimpelrokje (patroonloos) met verstelbare elastiek in de taille en een voeringrokje (voor de koude herstdagen). In de zijnaad is een kleine (gewone) rits voorzien.






zaterdag 3 september 2011

Het blitse regenmanteltje

Graag wil ik een (wollen) wintermanteltje naaien voor dochterlief voor de aankomende herst. De Stylish Kids Coat had ik mijn gedachten om te maken. Maar alvorens aan het echte werk te beginnen (en de stof aan te kopen), speel ik liever safe en ging ik voor een proefexemplaar. Het knalgroene stofje is regenjassenstof en is water-resistent. Spotgoedkoop, ik betaalde er 4€ per meter voor. Een koopje dus...



De linkse rij knoopsgaten en knopen zijn fake en dienen enkel ter versiering. Zo hoeven er slechts twee knopen open en dicht gedaan te worden om het jasje te openen en sluiten. Ook werd er een lusje voorzien om de jas gemakkelijk aan een kapstok op te hangen...



Stofjes: Markt Maastricht

Met dank aan Miss Lizz voor het patroon

donderdag 1 september 2011

De eerste...

De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar zit er alweer op!
Vanmorgen extra vroeg wakker. Want deze eerste schooldag is toch wel een beetje spannend... Eénmaal op de speelplaats had ik al lang geen oog meer voor mama en papa! Ik was er helemaal klaar voor. Die eerste dag is dan ook héél goed meegevallen. Ik ben heel tevreden met de nieuwe juf, de nieuwe klas en de klasgenootjes....


Mijn laatste jaar als kleutertje. Mijn allereerste schooldag (3 november 2008) is alweer bijna 3 jaar geleden.