Pagina's

woensdag 31 maart 2010

Weeral gewonnen...


Ik neem meestal deel aan de kleurwedstrijden van de Fun. Zodus ook aan de grote Disney 'De Prinses en de Kikker' kleurwedstrijd enige tijd geleden.
En vandaag zat er een briefje voor mij in de bus: mijn tekening werd weer uitgekozen en ik ben één van de gelukkige winnaars van een sprekende 'De Prinses en de Kikker' knuffel!
Vanaf zaterdag 3 april mag ik mijn prijs afhalen.

Hanne is jarig...

... en ik was weer bij de gelukkigen. Ik mocht naar haar feestje gaan in de Gelo. Dus weeral naar hartelust kunnen spelen...
Maar dat was nog niet alles hoor. Na school mocht ik mee met Els en Kaatje. wat keek ik hier naar uit! Daar heb ik lekker gegeten en nadien bracht Els ons naar Hannes (Kaatje ging ook) feestje...
En zo had oma een namiddagje vrij.
Bedankt Els en Kaatje!

Na het feestje was ik doodmoe. Vijf minuten na thuiskomst vond mama mij zo in de zetel... (al maar goed dat we het turnlesje hebben overgeslaan)

zondag 28 maart 2010

Bilzen Kinderstad

Hoera... Vandaag was er weer Bilzen Kinderstad en wij gingen er ook naar toe, samen met Els en Kaatje.
We vertrokken te voet naar ginder en we waren nog maar net onderweg toen het begon te regenen. Maar daar laten wij ons niet door afschrikken hoor, we zijn gewoon verder gegaan met paraplu.
Eerst lieten wij ons schminken bij de stand 'Kindergrime'. Kaatje koos voor een prinsesje en ik wou sneeuwwitje zijn. Dan zijn we naar de knutsel-workshops gegaan en hebben Kaatje en ikke een paaseitje geschilderd en een snoep-brochette gemaakt. Leuk hoor! En lekker!
Dan naar de pipo's gaan kijken (een ballon gekregen) en je kon er ook een ritje doen met mini-paardjes in een karretje. Maar dat wilden Kaatje en ikke niet. Dan een paar springkastelen uitgetest, popcorn (Kaatje) en suikerspin (ikke) gegeten, eentje gaan drinken, paar winkeltjes gedaan... En dan weer huiswaarts, te voet. En jullie raden het al zeker??? Net toen begon het weer héél hard te regenen... Maar geen erg. Even schuilen en na de plensbui weer verder gestapt...

Ondanks dat ik wat kriekelig was (last van vermoeidheid, na een nachtje weinig slapen), heb ik toch genoten van deze leuke namiddag en het leuke gezelschap!!!




De pokjes (2)...

Tot nu toe had ik praktisch geen last van mijn waterpokken. Maar inderdaad: tot nu toe. Want sinds vrijdag is het serieus beginnen te jeuken en ondertussen heb ik praktisch alle korstjes al een keertje afgekrabt. Deze nacht heel vaak wakker geworden en ik was héél ambetant van de jeuk. Ik was moe en wilde slapen, maar dit lukte niet zo goed.
Ondertussen neem ik Fenistil druppeltjes en gaat het wat beter.

Ik zag twee hazen...



Ik zag twee hazen
vlak voor Pasen
zitten in een weiland
met een mandje vol met eitjes
vlug aan 't verven met z'n beidjes
kijk eens hier
kijk eens daar
nu zijn alle eitjes klaar

zaterdag 27 maart 2010

Moira is jarig...

... en ik mocht naar haar feestje gaan. Joepie!
Ik werd tegen half 11 in de Gelo verwacht. En ik heb er naar hartelust kunnen spelen in de binnen- en buitenspeeltuin met Moira, Jules, Kobe D., Kobe R., Hanne, Ilary, Marie, Sem en Jinthe. Ja, Moira had veel kindjes van de klas uitgenodigd op haar feestje.
We werden ook verwend met frietjes en een ijsje.
Het was blijkbaar een vermoeiende middag geweest, want eens in de auto kon ik mijn oogjes niet meer open houden...

Na mijn dutje kon ik er weer tegen en ben ik gaan buurten bij Kaatje. We hebben nog de ganse namiddag samen gespeeld. Leuk hoor!

woensdag 24 maart 2010

Mijn verjaardagsfeest (2)

Vandaag kwamen er na school 5 vriendinnetjes naar mijn thuis om mijn verjaardag te vieren. Mijn wens was om frietjes te eten op mijn feestje. Dus daar werd voor gezorgd. Oma kwam even helpen om te bakken. En namiddag was er taart. Het weer zat mee, het was een stralende dag. Dus we hebben veel buiten gespeeld: op de trampoline, op de speeltoren, op de fietsjes,... en we speelden verstoppertje. We hebben prinsessenkroontjes geknutseld en het tafelkleed gedecoreerd. De topper vond ik toch wel het snoep-memory-spel. Als we twee dezelfde snoepjes konden vinden (onder een plastiek beker), mochten we die houden (en op eten). Alle kindjes konden het goed met elkaar vinden en er was praktisch geen ruzie. De namiddag is véél rustiger verlopen dan mama in gedachten had... Dus het is super-meegevallen! Volgend jaar zeker weer! En ik heb zo genoten van mijn dagje. Bedankt iedereen voor de leuke cadeautjes. Ik ben echt verwend geweest...

Mijn tweede turnles heb ik al moeten overslaan: véél te moe. En volgende week zal ik ook weer moeten brossen, dan heb ik weer een verjaardagsfeestje op mijn agenda staan. Oeps, niet goed begonnen zeker...





Kaatje komt logeren...

Kaatje is een nachtje komen logeren en dat vond ik ge-wel-dig! Ik heb twee dagen een zusje gehad...
Dinsdagmorgen was Kaatje naar ons thuis gekomen en zijn we samen naar de school vertrokken.
Na school kwam mama ons afhalen en Kaatje mocht mee naar ons thuis. Ik was bijna euforisch van blijdschap (ik kon maar niet geloven dat het echt waar was, dat Kaatje mocht blijven slapen).
Het zonnetje is van de partij dus wij hebben hoofdzakelijk buiten gespeeld, ook samen met Kobe.
Daarna samen in bad geweest en hebben we op het bad getekend met het badkrijt. We mochten ook een paar GoGo's mee in bad nemen... Yeah!
Deze morgen waren ietsje vroeger wakker, dus hebben we nog samen gestempeld voordat we naar school vertrokken.
En na de school... was er mijn feestje! Joepie!





maandag 22 maart 2010

4 jaar!



Vandaag is het dan zover: ik ben 4 jaar!!!!!!!! Ik mocht cadeautjes mee naar school nemen voor mijn klasgenootjes en vanmiddag kwam ik uit school met een mooie kroon.



Mijn juf en ikke (juf Daphne is ziek)


Mijn juf, Hanne en ikke


Ik ben maar een half dagje naar school geweest en papa was vanmiddag gestopt met werken en ik heb nog cadeautjes gekregen voor mijn verjaardag (speldjes, een tshirt van 'Hello Kitty' en een roze computertje). Ik was zooo blij.
Dan even met mama naar Bilzen geweest om neiuwe sandaaltjes te kopen voor mij. Ik heb meteen ook even verteld aan de verkoopster dat ik vandaag jarig was en ik kreeg een extraatje erboven op. Goed gedaan van mij he!
En dan zijn we richting Hasselt gereden, we gingen eten in de Pizzahut. Joepie! Maar ik was nog vrolijker toen mama in auto vertelde dat Fien ook mee mocht...
Wat een leuke (verjaar)dag!





De pokjes...

Sinds donderdag ben ik dus geveld door de waterpokken. Het afgelopen weekend zijn er serieus wat pokjes bijgekomen. Vooral op mijn buik, rug en in mijn nek en hals. Zelfs ook enkele exemplaartjes op mijn voeten. Maar op mijn gezichtje valt het (gelukkig) goed mee.
Erg veel last heb ik er niet van, met uitzondering van af en toe en beetje jeuk. Maar mama of papa stipt braafjes alle pokjes aan (ben je wel even zoet mee) en dat helpt wel tegen die vervelende jeuk.
Daar zijn we ook alweer vanaf...

Hoewel het vanmorgen een groot dilemma was: ben ik toch naar school gegaan. Anders spijbel ik eens graag een dagje, maar vandaag op mijn verjaardag moest en zou ik naar school gaan.
Maar vermits alle blaasjes uitgedroogd zijn en korstjes zijn geworden en de besmetting dus geweken is, ben ik toch maar gegaan. Even gepolsd bij de juffen. Maar het is geen probleem om met pokjes naar school te gaan, blijkbaar hebben héél véél kindjes in de school het zitten...

zondag 21 maart 2010

Weekendje zee met oma en opa

Ik ben dus getrakteerd op een weekendje zee door oma en opa. Fien en Kaat waren ook van de partij. Dat het dus een spetterend weekend is geworden, spreekt zeker voor zich...
Wij (Fien, Kaat en ikke) hebben genoten van een gans weekend aandacht voor ons. We hebben zandkastelen gebouwd, met onze laarsjes aan in de zee gestapt, gocars gereden, verhaaltjes gelezen, spelletjes gespeeld, gefietst, heel veel van de glijbaan gegeleden (van de dijk tot beneden in het zand), geraasd met opa,... en zeker ook genoten van de treinrit, de frietjes, de ijsjes, snoepjes, ...

Bedankt, oma en opa! Ik vond het een super-tof weekend!

Hieronder wat sfeerbeeldjes.










vrijdag 19 maart 2010

Een dagje brossen...

Vandaag hoef ik niet naar school te gaan. Want er staat een weekendje zee op programma samen met oma, opa, Fien en Kaat.
Dus vanmorgen stond ik op spoor 2 te wachten op de trein richting kust ipv op de speelplaats.
Ik keek hier zo naar uit. Al dagen ben ik aan het aftellen. Hopelijk blijft het weer een beetje droog ginder!

Oma heeft ondertussen al een belletje gedaan met de melding dat het ginder droog weer is en dat we al fijn op de dijk gefietst hebben, dat we al zandkastelen gebouwd hebben, dat ik niet weg te slaan ben bij het water,... dat ik mij super amuseer dus!!!
Gelukkig, want het was even spannend of ik wel mee kon naar de zee. Ik ben namelijk sinds gisteren geveld door de waterpokken. Op mijn buik en rug staan al verscheidene blaasjes. Maar ik heb er (tot nu toe) geen last van... Houden zo!



donderdag 18 maart 2010

Een last-minute uitstapje...

Vandaag een prachtige, zonnige dag! Mama komt mij afhalen aan de school. Terwijl ze onderweg is (naar school) bedenkt ze dat het misschien wel leuk zou zijn om naar de speeltuin te gaan (aja, we moeten profiteren van het zonnetje). Mama belt Els even om te vragen of Kaatje ook mee mag... En op een wip was alles in de sjakos!
Dus wij nichting Munsterbilzen!
Wij hebben fijn gespeeld en alles eens uitgeprobeerd.
Jammer genoeg voelde Kaatje zich niet zo goed...

Kaatje, wordt maar snel weer beter zodat we weer samen kunnen spelen...





woensdag 17 maart 2010

Turnen

Om de veertien dagen ga ik knutselen in De Kimpel.
En toen zag ik dat enkele klasgenootjes turnen in De Kimpel. Ik wilde dat ook wel eens doen.. Mama heeft het nog even kunnen uitstellen (met als reden dat ze nog genoeg jaren zal op en af mogen rijden van de ene sport naar de andere en van het ene vriendinnetje naar het andere).
Maar er was nu geen houden meer aan... En zo dus heb ik er mijn eerste (probeer)turnlesje opzitten. Het is echt super meegevallen. Vanaf de eerste minuut was ik laaiend enthousiast (waarschijnlijk ook door de aanwezigheid van klasgenootjes Marie en Moira) en ik deed al flink mee.
Dus vanaf nu ben ik elke woensdag (van 17u tot 18u) in De Kimpel te vinden. Mama was ondertussen even in de BIB geweest en had leuke spelletjes (PC) meegebracht voor mij...
Maar volgende keer trekt mama haar sportoutfit ook aan en gaat ze ondertussen lopen op de piste (ja, de winterstop is gedaan).

dinsdag 16 maart 2010

Mooi weer vandaag...


Wat een prachtig lente-dagje vandaag (althans namiddag toch)!
En ik heb ervan geprofiteerd hoor! Meteen na school ben ik gaan buiten spelen: op de schommel en de schuifaf, bellen blazen en op mijn loopfiets rond gecrost. Het was zelfs warm genoeg om zonder jas buiten te lopen... Zalig! Zo mogen er nog vele, vele dagen volgen!
En toen ik het beu was... Toen ben ik gaan buurten bij Kobe, want Kaatje was ook ginder.

maandag 15 maart 2010

Cake-jes bakken...

Vanmiddag ben ik terug naar school gegaan...
Maar na de school zouden we (mama en ikke) iets leuks doen. Ik koos om cake-jes te bakken. Ik geniet het meest van het versieren van de cake-jes en van de potten uitlikken...
Ik weet alweer wat in mijn koekendoosjes te stoppen deze week...




Tegenwoordig behoort het uitpersen van de appelsientjes ook tot mijn taak, dat ik met véél plezier doe... Zo heb ik meteen ook wat extra vitaminetjes binnen. Want het een grote fruit-eter ben ik niet. Af en toe een appel, peer of banaan. Maar daar houdt het ook mee op...