Pagina's

zondag 30 augustus 2009

Gezondheidsdag 'De Voorzorg'

Vandaag weer een hele leuke dag achter de rug.
Eerst heb ik lekker uitgeslapen (tot bijna 10 uur) en na het ontbijt zijn wij dan vertrokken naar De Gezondheidsdag van 'De Voorzorg'. Het was weer, net als vorig jaar, de moeite om te gaan. Ik heb mij laten schminken als een vlindertje, op de verschillende springkastelen en trampolines gesprongen, met een platform heel hoog in de lucht geweest, in het ballenbad gespeeld, eendjes gevist,... Dan heb ik lekkere frietjes gegeten en een beetje gedanst.







Er was weer veel volk ginder. Al maar goed dat we op tijd ginder waren, toen viel het erg goed mee qua drukte.


Daarna zijn wij doorgereden naar Heusden, gaan kijken naar mijn nieuwe achternichtje Lena. Wel lief zo een klein babietje. Dan gegeten, badje in en bedje in.

Feest in de straat

Gisterenavond was er een barbeque in onze straat.
Maar voor ons (Kobe, Kaatje en ik) begon het feest al 's morgens vroeg. Want de straat werd namelijk langs beide zijden afgesloten. Dus we hadden de ganse straat voor ons om te rennen, fietsen, steppen,... Ondertussen zetten de mannen de tent op...


Tegen de namiddag was alles dan klaar. Alle tafels en stoelen in de tent, de tafels waren gedekt, de lampjes hingen op,...


En 's avonds was het dan zover: de BBQ. Kaatje, Kobe en ik hebben weer genoten van het feit dat we straat voor ons hadden. We hebben rondgecrost met de jeep, verstoppertje gespeeld, tikkertje, gefietst,... En tussendoor kwamen we snel even eten (want daar hadden wij eigenlijk geen tijd voor).








Ik ben lekker lang mogen opblijven. Maar tegen half 12 was mijn kaarsje echt wel uit. Het was een leuke, gezeillge avond.... Voor herhaling vatbaar!

vrijdag 28 augustus 2009

Aftellen tot 1 september (2)

Even laten weten dat ik 1 september start in het klasje bij juff. Daphne samen met 19 andere kleuters. Het is een graadsklasje, dus ik zit zowel met 3-jarige kleuters als met 4-jarigen in het klasje.
Marie en Ilary (mijn 2 vriendinnetjes waar ik vorig schooljaar vaak mee speelde) zitten ook bij in het klasje.

Dus tant Sabine, dan weet je in welke rij mij te zoeken dinsdag... Ik kijk er al naar uit! Tot dan!

dinsdag 25 augustus 2009

Loopfiets

Papa wou al langer een loopfietsje aanschaffen voor mij. Maar mama vond een driewieler, een fietsje en een step in huis wel al voldoende. Na een artikel in de krant en het lezen van volgend bericht, hebben we dan toch maar eentje aan geschaft.

Een loopfiets is dé ideale manier om spelenderwijs onder
andere evenwicht, ruimtelijk inzicht en durf te oefenen. Deze
basisvaardigheden zijn nodig om zelfstandig te kunnen fietsen en
onontbeerlijk voor een evenwichtige motorische ontwikkeling.
Met een loopfiets leren kinderen snel te balanceren en te
manoeuvreren. Gaat het fietsje te snel of dreigt de fiets om te vallen, dan kan een kind remmen of zich corrigeren door één of beide voeten op de grond te zetten.
Een loopfiets is de perfecte voorbereiding op het fietsen. Kinderen
die regelmatig met de loopfiets rijden, zullen sneller zelfstandig
kunnen fietsen en sneller bekwaam zijn om goed te functioneren in
het verkeer.


In het begin was het nog een beetje zoeken. Maar nu (na een paar daagjes oefenen), lukt het al aardig...

Aftellen tot 1 september

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur...
Ik reageer niet al te positief als mama het heeft over 'terug naar school gaan'. Dus zijn we maar begonnen met een aftel-kalendertje om het aftellen te visualiseren. Ik mag elke dag een klein tekeningetje maken in een kadertje (vandaag zijn we begonnen) en wanneer ik mijn laatste tekeningetje maak in het laatste kadertje, dan is het zover: 1 september!
Morgen ga ik met oma (mama moet werken) kijken aan de school bij welke juf ik zal zitten (de lijsten hangen uit vanaf 10 uur). Ben es benieuwd...

zondag 23 augustus 2009

vrijdag 21 augustus 2009

Vader-dochter-dagje

Vandaag zijn papa en ik er een dagje op uitgetrokken. Mama ging namelijk met oma shoppen in Maastricht.
We zijn al 's morgens vertrokken, naar moe Mol gereden en dan samen naar de binnenspeeltuin 'Circus Bruul' in Geel.
Even na de middag waren oma en mama al terug, maar wij nog lang niet hoor. Wij hebben ginder een hapje gegeten en pas tegen 18u30 waren wij terug...
Het was een leuke dag! Ik heb genoten van mijn uitstapje samen met papa, want nu moet ik hem weer 2 daagjes missen (papa heeft 2 dagen cursus). Dus nu volgen er 2 mama-daagjes...


donderdag 20 augustus 2009

Sprookjesbos

Vanmorgen erg bewolkt weer en zelfs regen. We vervangen ons geplande zwemdagje maar door een uitstapje naar 'Het Sprookjesbos' in Valkenburg.
(Was uiteindelijk niet nodig geweest, want de zon is er nog doorgekomen en 't was warm, heel erg warm).
Het was een leuke uitstap, maar we hadden er wat meer van verwacht. Het park is een beetje verouderd. Ik heb genoten van de sprookjeswandeling en de waterorgel was erg mooi. Ik heb gereden in een treintje en gevlogen met de olifantjes. Maar weet je wat ik nog heb gedurfd (ik was toch zooo fier op mijzelf)? Ik ben in de grote schommelboot geweest en in de boomstammen.
Daarna nog in de grot geweest en een hapje gaan eten in Valkenburg. Ik koos voor poffertjes. Hmmm...






woensdag 19 augustus 2009

Zwemmen...

Vandaag een weer een zeer warme dag... Dus wij zijn wat verkoeling gaan opzoeken aan het zwembad Wilhelm Tell in Opglabeek. We waren al vroeg ginder en toen was 't nog rustig, in de namiddag was het echt wel druk. Maar dat kon de pret niet bederven. Ik heb de ganse dag in het water geploeterd. Ik ben in het golfbad geweest, in de stroomversnelling, maar 't meest van de tijd heb ik doorgebracht in de waterspeeltuin.
Toen we tegen 18 uur thuis kwamen, was mijn kaars dan ook uit. Bad in en beddeke in.
Morgen weer zo een warme dag, dus lassen we weer een zwemdagje in. Maar dan gaan we in Zutendaal.


maandag 17 augustus 2009

Steinerbos

Deze week heeft ook papa nog een weekje verlof. En vandaag zijn wij met ons gezinnetje naar Steinerbos geweest. Daar heb ik een ganse dag plezier gehad want er was vanalles te beleven. Op gocars gereden, met een bootje op het water geroeid, op de trampolines gesprongen, op de scooters gereden (en ik koos uiteraard een roze), van de hoge glijbaan samen met papa, een rondrit met het treintje,... Er was ook een kinderboerderij, een openluchtzwembad (heb ik niet gedaan, vond ik net iets te fris) en heel veel speeltuinen!

Ginder hadden ze echt leuke speeltuinen met veel speeltoestellen die je hier niet ziet...

We waren al in de voormiddag ginder en pas tegen 17 uur waren we terug thuis. Maar blijkbaar was ik nog niet moe genoeg... Want ik ben thuis nog in mijn zwembadje gedoken...

Wespenprik

Gisteren ben ik gebeten door een wesp.
Die was in mijn kleedje gekropen en geprikt op mijn borst. Auw!!!!!!!!! Maar vandaag heb ik er al geen last meer van. Oef!

zondag 9 augustus 2009

Bokrijk

Vandaag zijn we nog een keertje naar Bokrijk geweest: frietjes gegeten, speeltuin gespeeld, in de waterspeeltuin, autootjes gereden, ijsje gegeten, op de pony's,...
Het was een zalige dag, we hebben genoten...
Want de komende dagen zal 't andere koek zijn (voor mama dan toch), die moet deze week een ganse week werken (was al van in juni geleden) en dan nog ganse dagen (normaalgezien werkt ze halve dagen).
Maar ik laat het niet aan mijn hartje komen... Ik mag morgen bij Kaatje gaan slapen en dinsdag een ganse dag blijven spelen. OP donderdag ga ik een ganse dag naar Fien en Kaat en de overige dagen mag ik naar oma...
En dan weer terug vakantie met mama EN papa (jaja, papa heeft ook nog een weekje vrijaf).

zaterdag 8 augustus 2009

Weer een zwemdagje...

Gisteren weer een warme dag, dus weer zwemmen! Wij mochten bij tant Sabine en nonk Patrick gaan zwemmen. 's Middags zijn we vertrokken en we zijn er de ganse namiddag gebleven. Het was super-leuk!!! Want dat zwembad had wilde golven en ons bootje ging dan op en neer... Wij hebben nonk Patrick goed bezig gehouden: met de bal spelen, bellen blazen, nat maken, kopje onder gaan,... En mama, die nam af en toe ook een plons in het water. Dat is echt wel leuk zo een groot zwembad. Weer iets bij op mijn verlanglijstje (en mijn mama zou dat ook wel graag willen, volgend jaar misschien)... 's Avonds was ik echt dood-op. Ik lag om 19u30 al in mijn bedje en ben nog maar net wakker (8u20)... Bedankt voor de fijne namiddag!

donderdag 6 augustus 2009

Heetste dag van het jaar...

Vandaag voorspelde de weerman de heetste dag van het jaar.
Omdat we geen zin hadden in een ganse dag puffen en zweten, trokken we naar het openluchtzwembad (De Krieckaert). In de voormiddag waren we al ginder en tussendoor is papa even langs gekomen en hebben we samen een hapje gegeten (en ikke in de speeltuin gespeeld). Daarna is papa weer vertrokken en wij zijn nog de ganse namiddag aan het zwembad gebleven: van de kleine glijbaan, van de grote glijbaan (met mama), in het water gesprongen,...