Pagina's

zondag 30 maart 2008

Badverf


Leuk joh, zo kliederen in bad met verf. Het zal jammer genoeg maar éénmalig geweest zijn... Ik reageerde achteraf allergisch op de badverf. Jammer!

vrijdag 28 maart 2008

Dolle pret in Pretland!

Vandaag ging ik samen met Nancy, Evelien, Thomas en mijn mama naar Pretland. En of dat pret was...
Kijk maar naar de beelden!

donderdag 27 maart 2008

Pasen!

Paasmaandag heb ik nog een keer eitjes mogen rapen. Deze keer bij mijn thuis, samen met Fien. Omdat het buiten niet al te best weer was, had de paashaas ze in de keuken en living verstopt.


maandag 24 maart 2008

Sneeuwpret!

Vandaag hebben we geprofiteerd van een uiterst uitzonderlijk tafereel, namelijk: een sneeuwlandschap. We hebben een sneeuwwandeling gemaakt met mijn laarsjes aan, sneeuwballen gegooid en een levensgrote sneeuwman gemaakt. Sleetje rijden mag uiteraard niet ontbreken. Pret verzekerd!


Paaseitjes bij Mémé

Gisteren heb ik paaseitjes geraapt bij Mémé. Ik had toch onmiddelijk door wat de bedoeling was. Maar owee als iemand mijn mandje wou helpen dragen... Ik viel nog liever om!

zondag 23 maart 2008

Feestje (deel 3)

Hiep hiep hoera: ik ben nu 2 jaar!!!!!!!!!
Gisteren was dan dé dag: da dag waarop ik 2 jaar werd, maar ook de dag waarop mijn feestje plaats vond. Ik heb me reuze geamuseerd en genoten van al die aandacht. Ik heb ontzettend véél cadeautjes gekregen. Waarvoor dank u wel aan iedereeen!!!!!!!!!!


Feestje (deel 2)

Vervolg van de foto's van het feestje...


Feestje (deel 1)

Al sinds woensdag word ik in de watten gelegd met cadeautjes. En na mijn feestje donderdag, stond er ook 's avonds nog een feestje te wachten.


donderdag 20 maart 2008

Feestje bij Heidi

Nog 2 keer slapen en het is mijn verjaardag! Dan mag ik 2 kaarsjes uitblazen. De "Big Party" is aanstaande zaterdag. Maar vandaag heb ik er al een leuk feestje opzitten bij mijn onthaalmoeder en enkele vriendjes. Geniet maar mee van enkele sfeerbeelden van de afgelopen dag bij Heidi.


woensdag 19 maart 2008

Klasje

Kleine kindjes worden groot...
Voormiddag ben ik samen met mijn mama al eens gaan kennismaken met mijn toekomstige klasje en de juff. Eerst vond ik het wel wat vreemd: al die kindjes met hun 'sjakos'. Ja, volgens Yane waren dit géén boekentasjes maar 'sjakosjes'. Tja, als het kind maar een naam heeft. Eens in het klasje ging ik al héél snel uit op verkenning. Vooral de trampoline en het keukentje waren een groot succes.
We hebben ook een rondleiding gehad in de school en ik zag het al helemaal zitten om mijn boterhammetjes daar op te eten in de eetzaal(we zullen zien als het eens zo ver is of ze dan nog zo enthousiast zal zijn...).
Het zal wel allemaal gaan meevallen in de school... Maar eerst nog wat genieten van mijn peuter-tijd bij Heidi!

dinsdag 18 maart 2008

Gekke Yane

Gekke Yane! Zeg dat wel... Met mijn keukenshort aan, mijn sjakos bij hand, zit ik op mijn potje naar TV te kijken. Kan het nog gekker?

Paasmandje

Het was een werk van lange adem: het knutselen van een paasmandje. Maar het belangrijkste is dat we het gehaald hebben, het is af voor Pasen. Eerst hebben we de korf zelf gemaakt door middel van papiermarché (op een ballon). Dan laten drogen en de ballon kapot prikken. Dan is het verven geblazen, een koordje eraan maken en versieren met crepe-papier.
Wat vinden jullie ervan?

maandag 17 maart 2008

Kleurtjes...

De juiste kleur aanduiden op vraag deed ik al even. Maar nu kan ik de kleuren (geel, groen, blauw, rood en oranje) ook benoemen. Alleen de kleur geel zorgt soms voor vergissingen. Het zorgt wel soms voor grappige uitspraken: ojanje, jood, joen,..

zaterdag 8 maart 2008

Ikea

Vandaag ben ik samen met mijn mama en papa naar de Ikea geweest. Van mijn peuterkuren was er in de verste verte niets te bespeuren (dus mama delete het vorige berichtje maar;)). Ik heb mij gedragen als een voorbeeldige jongedame en heb geen kik gegeven, zelfs niet toen we de speelgoedafdeling gingen verlaten en ik van het schommeltje af moest. We hebben balletjes met frietjes in het Ikea-resto gegeten en ook daar een voorbeeldige peuter. Niet te geloven! Als beloning: een ijsje! En op de koop toe, kreeg ik nog een leuk zeteltje. Die zelfde avond dronk ik mijn flesje in mijn nieuwe fautieul en genoot ik van de Dora-beelden op TV. De relax kan nu opgeborgen worden (ze heeft dan ook bijna 2 jaar dienst gedaan).

De ik-ben-twee-en-ik-zeg-neen-fase is aangebroken!

Jawadde, we zitten hier met een koppige peuter-puber in huis die op alle vlakken aan het uittesten is. Ik was al altijd een pittig dametje met karakter. Maar het temperament heeft zijn hoogtepunt bereikt. Ik weiger resoluut mijn warme maaltijd (met uitzondering van frietjes, spaghetti en pasta) en fruit. Een geperst appelsientje wil er nog in. Een banaan lukt enkel nog als ik bijna uitgehongerd ben. Ook op alle andere vlakken probeer ik mijn zinnetje door te drammen...

Maar ik kan ook heel erg lief zijn: kusjes en knuffels uitdelen, mijn mama helpen, popje verzorgen,... en dan zijn we die boze buien snel vergeten...

zaterdag 1 maart 2008

Ziekjes: update

Het gaat de goede kant uit met mij. Sinds gisteren heb ik geen koorts meer. De zin om te spelen en de eetlust komen stilletjes aan terug. Wij zijn vandaag ook eventjes naar buiten geweest (was al van maandag geleden) en we hebben bellen geblazen. We hebben ook geschilderd. Nu nog duimen voor betere nachten!